Μήνυμα νέου Δημάρχου Καραβά κ. Νίκου Χατζηστεφάνου

Μήνυμα του Δημάρχου Καραβά Νίκου Χατζηστεφάνου


για την ανάληψη των καθηκόντων του και του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά


 


Αγαπητοί μου  Καραβιώτες και Καραβιώτισσες,


Με τη σκέψη στραμμένη στον Καραβά αναλαμβάνουμε σήμερα τα καθήκοντά μας ως Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του κατεχόμενου Δήμου μας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι οι πιο κάτω:


Παναγιώτης Μανώλη, Χρυσάνθη Επιφανίου, Κώστας Κωνσταντίνου, Μάριος Μούγη, Νίκος Παπαπέτρου, Αλέξανδρος Ποστεκκής, Σωτήρα Ποταμίτου και Κυριάκος Χατζηνικολάου. Δεν έχει ακόμη εκλεγεί Αντιδήμαρχος.


Κατ’ αρχήν εκφράζω τις θερμές μας ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην εκλογή μας και ειδικά στους τοπικούς εκπροσώπους των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, οι οποίοι με σύμπνοια πέτυχαν τη συναίνεση, με κοινής  αποδοχής Δημοτικό Συμβούλιο, Σχολική Εφορεία και Δήμαρχο, κάτω από τον ανεξάρτητο Συνδυασμό Ενότητας Καραβιωτών χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουμε στις κάλπες. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον απερχόμενο Δήμαρχο, τον φίλο και διαχρονικό συνεργάτη Γιάννη Παπαϊωάννου για τη θετική συμβολή του στην διατήρηση της ενότητας μεταξύ των Καραβιωτών και για όλα όσα πρόσφερε στον Καραβά μέχρι σήμερα, σε τρείς διαδοχικές επιτυχημένες θητείες.


Κάθε έπαινος αξίζει επίσης σε όλους τους συνεργάτες του στα Δημοτικά Συμβούλια. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν διεκδίκησαν επανεκλογή, Μάρω Χατζηστεφάνου, Δέσπω Ευτυχίου, Λάμπρο Μαούρη και Δημήτρη Επιφανίου. Ευχαριστίες επίσης εκφράζω στον απερχόμενο Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας κ. Χριστάκη Χριστοφόρου και στα μέλη που αποχώρησαν.


Από τη δική μας πλευρά δίνουμε την υπόσχεση ότι  θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και τη δραστηριότητα για να συνεχίσουμε το πολύπλευρο έργο που έγινε ως τώρα, βάζοντας και τη δική μας σφραγίδα σε αυτό. Με δυναμισμό και διεκδικητικότητα, με όραμα και αποφασιστικότητα, θα εργαστούμε για τον τόπο μας. Οργανωμένα και συλλογικά, για όλες και για όλους, μα πρώτιστα για  τη νέα γενιά, που είναι η ελπίδα και το μέλλον μας. Στην προσπάθεια μας αυτή χρειαζόμαστε την συμβολή και την στήριξη  όλων, γιατί κανένας δεν περισσεύει.


Καραβιώτες και Καραβιώτισσες,


Ο Καραβάς είναι σκλαβωμένος, για σχεδόν 43 χρόνια τουρκοπατημένος. Έγινε σχεδόν αγνώριστος και  βεβηλωμένος. Όπως κι αν κατάντησε, είναι η γη μας, η γη των πατέρων μας. Είναι εκεί και μας καρτερεί.


Ο αγώνας για επιστροφή είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος. Ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε. Η σύμπνοια, που ενσαρκώνεται με τον Συνδυασμό Ενότητας Καραβιωτών, μας δίνει αισιοδοξία. Καλώ λοιπόν όλους να  διαφυλάξουμε αυτή την ενότητα, να την θωρακίσουμε και να την ενισχύσουμε. Σας καλώ όλους να σταθείτε δίπλα μας, σε μια αγωνιστική προσπάθεια,  με πίστη και ελπίδα,  για να μπορέσουμε μια μέρα να γυρίσουμε στον τόπο μας, σε ένα Ελεύθερο Καραβά.


Εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει σε όλες και όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Εύχομαι επίσης φέτος  να ξημερώσει  η μέρα της λύσης  που να διασφαλίζει μια Κύπρο Ελεύθερη, ενωμένη και ειρηνική και να επιτρέπει σε μας τους Καραβιώτες  και όλους τους πρόσφυγες να γυρίσουμε στα σπίτια και τη γη μας σε συνθήκες Ελευθερίας, μονιμότητας και αξιοπρέπειας.


Νίκος Χατζηστεφάνου