Κυκλοφορία έκδοσης Προσφυγικού Σωματείου Ο Καραβάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


ΘΕΜΑ:  Νέος τόμος (6ος ) του βιβλίου «Ο Καραβάς»


Το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» ανακοινώνει ότι έχει κυκλοφορήσει ο έκτος τόμος του βιβλίου «Ο Καραβάς».  Ένα αξιόλογο έργο που το περιεχόμενο του θα ικανοποιήσει όχι μόνο τους Καραβιώτες, άλλα και όλους όσους είχαν γνωρίσει από παλιά την περιοχή.  Ιδιαίτερα χρήσιμο θα αποδειχθεί το βιβλίο για όσους μελετούν την ιστορία και τη ζωή των κατοίκων της κατεχόμενης σήμερα γης μας.


Η έκδοση είναι αφιερωμένη στους απόδημους Καραβιώτες και περιέχει σημαντικές πληροφορίες για την ίδρυση και δράση των σωματείων τους, καθώς και πραγματικές ιστορίες ζωής των αποδήμων μας.


Σε ξεχωριστό κεφάλαιο περιγράφεται η δράση του Σωματείου και των άλλων οργανωμένων συνόλων του Καραβά κατά τα τελευταία χρόνια. Στις σελίδες του κατατίθενται στοιχεία για την ιστορία του Καραβά από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, για τις ανασκαφές, τους δίσκους της Λάμπουσας, τα γεγονότα του 1821 και του 1931, και τη συμβολή των Καραβιωτών στους αγώνες του έθνους.


Παρατίθενται στοιχεία για την εκπαίδευση και τη λαϊκή παράδοση στον Καραβά. Δίνονται σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή στον Καραβά πριν το 1974, όπως για τις γειτονιές του, τα παιγνίδια και τις γιορτές του.  Περιγράφεται, η ανάπτυξη των συγκοινωνιών από τις άμαξες στα λεωφορεία και τις εταιρείες τους, μέχρι τα ταξί και τα φορτηγά στον Καραβά. Γίνεται αναφορά σε οικογένειες και ξεχωριστά πρόσωπα του Καραβά.


Στις σελίδες του τόμου ζωντανεύουν  πολλές από τις αναμνήσεις του γεννημένου το 1921 Καραβιώτη Χαράλαμπου Δαμασκηνού, ο οποίος έχει κάνει μια εντυπωσιακή καταγραφή δεδομένων από τον παλιό Καραβά.


Είναι ένα βιβλίο που κάθε Κύπριος θα θέλει να το έχει σπίτι του, αφού σε αυτό περιλαμβάνονται στοιχεία, περιστατικά, γεγονότα και καταστάσεις, τις οποίες πολλοί από μας ζήσαμε, θυμόμαστε και νοσταλγούμε.  Όλα αυτά δοσμένα με ένα τρόπο που παίρνει τον αναγνώστη πίσω στο Καραβά, στην εποχή πριν από το πραξικόπημα και την εισβολή.


Διατίθεται από τα Γραφεία του Σωματείου, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο, τηλέφωνο 22516937 στην τιμή των €5.