Κηδεία Στέλλας Κεραυνού – 21.9.13

Επικήδειος Στυλιανής Κεραυνού

21 Σεπτεμβρίου 2013 – εκκλησία Αγίου Βασιλείου

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τη θεία Στυλιανή Κεραυνού. Μια ενάρετη χριστιανή, η οποία μέσα από την ταπεινότητα του χαρακτήρα της κέρδισε το σεβασμό, την αγάπη και την απέραντη εκτίμηση όλων όσων τη γνώρισαν.

Η θεία Στυλλού, όπως την ξέραμε, γεννήθηκε το 1923 στον Καραβά. Γονείς της ο Κώστας Παφίτης και η Ελένη, το γένος Μαούρη. Ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας. Σε μια περίοδο δύσκολη κέρδισε εφόδια και ηθικές αξίες από το οικογενειακό της περιβάλλον και πάντοτε με ταπεινότητα, σεβασμό προς το συνάνθρωπο, αντιμετώπιζε όλα τα προβλήματα της ζωής.

Η πλούσια θρησκευτική παράδοση της κωμόπολης Καραβά, καθώς και η σύνδεσή της από μικρή ηλικία με την εκκλησία, της έδωσαν επιπρόσθετα εφόδια να αναπτύξει ένα χαρακτήρα με αρχές και να αναδεικνύει μέσα από τις πράξεις της έναν ενάρετο βίο με προσευχή και πίστη προς το Θεό.

Παντρεύτηκε τον Κυριάκο Κεραυνό, με τον οποίο απέκτησε εφτά παιδιά. Οι απαιτήσεις της ζωής αρκετά μεγάλες, όμως η θεία Στυλλού ποτέ δεν παραπονέθηκε, έβρισκε λύσεις και σιγά-σιγά αξιώθηκε να μεγαλώσει τα παιδιά της και να τα δει αποκατεστημένα στο στίβο της ζωής με τις δικές τους οικογένειες. Μέσα από τη φιλήσυχη διαδρομή της σε όλα τα στάδια της ζωής, η θεία Στυλλού πάντοτε έβρισκε το χρόνο να δίνει συμβουλές και να κατευθύνει με σοφά λόγια τους νεώτερους. Αντλούσε δυνάμεις από τις αρχές της ορθόδοξης πίστης μας και είχε πάντοτε στο νου της ότι η ζωή απαιτεί θυσίες και αντοχές που να έχουν στέρεες βάσεις. Με το γαλήνιο της βλέμμα μετέδιδε μια ηρεμία ψυχής και η κάθε συνομιλία μαζί της είχε το στοιχείο της εκτίμησης, του σεβασμού και της μεγάλης αγάπης. Ήταν πάντοτε δίπλα στα παιδιά της και τα εγγόνια της και ευτύχισε να βιώσει μαζί τους ξεχωριστές στιγμές χαράς.

Όλοι όσοι τη γνώρισαν θα τη θυμούνται με τις καλύτερες αναμνήσεις. Θα’ ναι μια φωτεινή πυξίδα ζωής που θα μας δίνει στήριγμα στα δύσβατα μονοπάτια της ζωής.

Αγαπημένη μας και αξέχαστη θεία Στυλλού,

Σε αποχαιρετούμε για το αιώνιο σου ταξίδι με το δακρύβρεχτο μαντήλι της αγάπης μας να θυμίζει τη δική σου ενάρετη διαδρομή και προσφορά. Μας δίδαξες αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση, πίστη στο Θεό, αξίες πολύτιμες και αναγκαίες στα δύσκολα χρόνια που περνούμε. Στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου και στους λοιπούς συγγενείς εκ μέρους του Δήμου Καραβά, της κωμόπολης που τόσο αγάπησες και πολύ συχνά μιλούσες με περηφάνια γι’ αυτήν, μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια με τη δέσμευσή μας ότι θα συνεχίσουμε τη δύσκολη αποστολή μας μέχρι να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον Καραβά και τον τόπο μας. Είμαστε σίγουροι ότι βρίσκεσαι σε σκηνές αγγέλων και από’ κει ψηλά που βρίσκεσαι μαζί με τους γονείς σου, τον παππού παπα-Ιωάννη Μαούρη, αδελφό της μητέρας σου, θα μας παρακολουθείτε και θα μεσιτεύετε να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας με ηθικές και χριστιανικές αξίες όπως τις υπηρέτησες και τις εφάρμοσες σε όλη σου τη ζωή.

Φωτεινή και αιωνία θα είναι η μνήμη σου στις καρδιές όλων μας.

Γιάννης Παπαϊωάννου
Δήμαρχος Καραβά