Κηδεία Σταύρου Κοιλαρά – 2.1.16

Επικήδειος Σταύρου Κοιλαρά

2 Ιανουαρίου 2016

Υποδεχθήκαμε το νέο χρόνο, ο καθένας από εμάς με ιδιαίτερες ευχές και αισιοδοξία για καλύτερες μέρες. Η ζωή μας διδάσκει ταυτόχρονα ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε και όλες τις δυσκολίες και τις μεγάλες ανατροπές που προβάλλονται μπροστά μας.

Μια από τις μεγάλες ανατροπές της ζωής είναι και η απώλεια αγαπημένων προσώπων. Είναι δε με βαθιά θλίψη που πληροφορηθήκαμε λίγες μέρες πριν φύγει το 2015, την απώλεια ενός ξεχωριστού δημότη Καραβά και συνοδοιπόρου της επιστροφής, του Σταύρου Κοιλαρά.

Ο αξέχαστος μας Σταύρος γεννήθηκε στον Καραβά το 1936. Γονείς του ο Αντώνης και η Ευγενία Κοιλαρά. Αδέλφια του ο Πέτρος, η Ειρήνη, η Ξένια, ο Κώστας, η Ελένη, η Αναστασία κα ο Ιάκωβος. Μια πολύτεκνη οικογένεια δεμένη και αγαπημένη.

Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου τα όμορφα χρώματα της φύσης έδιναν μοναδικά ερεθίσματα δημιουργίας και εξαίρετης διάθεσης για να δημιουργηθούν συνθήκες με όσο το δυνατό καλύτερες προοπτικές ποιοτικής προσφοράς.

Ο αξέχαστός μας Σταύρος αγαπούσε πολύ τη φύση του Καραβά και τις ομορφιές του, ιδιαίτερη αφοσίωση και ενδιαφέρον έδωσε με τη δημιουργία περιβολιού και τη λεμονοκαλιέργεια. Η ακαδημαϊκή του μόρφωση το βοήθησε να εργαστεί με επιτυχία και με πολλή ζήλο στην υπηρεσία του κτηματολογίου. Αρχικά στην πόλη της Κερύνειας και μετά την εισβολή στη Λευκωσία. Πάντα πρόθυμος, διεκπεραιώνει με επιτυχία στα καθήκοντά του και εξυπηρετούσε χιλιάδες συμπολίτες μας που ζητούσαν τη βοήθειά του. Είχε δε τη μεγάλη εκτίμηση των συναδέλφων του.

Παντρεύτηκε στον Καραβά το 1966 την αγαπημένη μας δασκάλα Σταυρούλα το γένος Παντελή Παπαμιχαήλ με την οποία απέκτησε 3 παιδιά, την Ευγενία, την Ιουλία και το Μιχάλη. Μια ευτυχισμένη οικογένεια η οποία έφτιαχνε τα δικά της όμορφα όνειρα δημιουργίας στην πανέμορφη κωμόπολη του Καραβά.

Ο τραγικός σταθμός της εισβολής του 1974, ανέτρεψε όλους τους όμορφους σχεδιασμούς και η οικογένειά του αξέχαστου Σταύρου αναζήτησε νέους ορίζοντες δημιουργίας σε ένα νέο περιβάλλον. Κατάφερε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες με εφόδια την υπομονή, την καρτερία, την εργατικότητα. Δύσκολη η διαδρομή των 41 χρόνων πικρής προσφυγιάς.

Αξέχαστέ μας συνδημότη Σταύρο Κοιλαρά. Εκ μέρους του Δήμου Καραβά και όλων των δημοτών, σε αποχαιρετούμε για το αιώνιο ταξίδι με το δακρύβρεχτο μαντήλι της αγάπης και της εκτίμησής μας να το συντροφεύουν οι όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί σου, η πραότητα του χαρακτήρα σου και όλα εκείνα που με ξεχωριστή χαρά μας έλεγες για τον Καραβά και τους ανθρώπους του.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα 3 παιδιά του, στην Ευγενία, στο Μιχάλη, στην Ιουλία, στα εγγόνια, στα αδέλφια του και στους λοιπούς συγγενείς και ταυτόχρονα μεταφέρουμε τις ευχαριστίες μας για την εισήγηση της οικογένειας να γίνουν εισφορές για το Ταμείο Ευημερίας Καραβιωτών στη μνήμη του. Μια πράξη που αντικατοπτρίζει και το φιλεύσπλαχνα αισθήματα αλληλοστήριξης που είχε ο αξέχαστός μας Σταύρος για το συνάνθρωπο.

Αιωνία και φωτεινή θα παραμείνει η μνήμη του στις καρδίες όλων μας.

Γιάννης Παπαϊωάννου
Δήμαρχος Καραβά