Κηδεία Παναγιώτη Νεοφύτου – 9.12.14

Επικήδειος Παναγιώτη Νεοφύτου

9 Δεκεμβρίου 2014 – εκκλησία Αγίου Στυλιανού, Λινόπετρα Λεμεσός

Είναι με βαθιά θλίψη και συγκλονισμό ψυχής που πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό θάνατο του συνδημότη μας Παναγιώτη Νεοφύτου. Η καρδιά του τον πρόδωσε πολύ νέο, στην ηλικία των 52 χρόνων.

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε το 1962 στον Καραβά και είναι δίδυμος με τον αδελφό του Βασίλη. Έχει άλλα δύο αδέλφια, το Νεόφυτο και τη Χρυστάλλα. Γονείς του ο Αλκιβιάδης και η Μαρούλλα Νεοφύτου.

Έζησε παιδικές και ανέμελες στιγμές στον πανέμορφο κάμπο του Καραβά. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του Καραβά για έξι χρόνια. Η εισβολή του 1974 ανέτρεψε όλα τα όμορφα όνειρα που φτιάχναμε και βρέθηκε μαζί με την οικογένειά του σε ξένους τόπους, σε νέους ορίζοντες δημιουργίας. Συνέχισε τις γυμνασιακές του σπουδές στη Λεμεσό και στη συνέχεια φοίτησε στην Τεχνική Σχολή Λεμεσού στο Σύστημα Μαθητείας. Εξασκούσε το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου. Είχε την εκτίμηση των συνεργατών του και με τιμιότητα πρόσφερε τις υπηρεσίες του όπου μπορούσε.

Παντρεύτηκε το 1992 και από το γάμο του απέκτησε ένα γιο, τον Άλκη, ο οποίος σήμερα είναι 21ος χρόνων και σπουδάζει Λογιστικά στη Χαλκίδα. Ο Παναγιώτης είχε όνειρα για τη ζωή. Το δύσκολο περιβάλλον που βιώνουμε στις μέρες μας με τις πολλές οικονομικές ανατροπές και δυσκολίες, τον προβλημάτιζε ιδιαίτερα. Είχε όμως την πίστη και τη θέληση να αντιμετωπίζει τη ζωή με αισιοδοξία.

Η καρδιά του τον πρόδωσε σε μια αναπάντεχη στιγμή, χωρίς καμιά προειδοποίηση, και φεύγει εντελώς ξαφνικά. Θα τον θυμόμαστε για το σεμνό του χαρακτήρα, για την προσεγμένη προσέγγισή του προς το συνάνθρωπο, για την τιμιότητά του, για τον καλό του χαρακτήρα.

Εκ μέρους του Δήμου Καραβά και του Δημάρχου μας Γιάννη Παπαϊωάννου, καταθέτω τούτα τα λίγα λουλούδια σε ένδειξη εκτίμησης για τα όσα έχει προσφέρει ο αξέχαστός μας Παναγιώτης στη δική του διαδρομή στο στίβο της ζωής, στην κοινωνία και στην οικογένειά του.

Ο πρόωρος χαμός του είναι ένα δυνατό ταρακούνημα που μας αφυπνίζει και μας δίνει τα ανάλογα μηνύματα να φανούμε δυνατοί και να αντέχουμε στις δυσκολίες της ζωής. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στο γιο του, στη μητέρα του, στα αδέλφια του και σ’ όλους τους συγγενείς με την ευχή ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του σε σκηνές αγγέλων.

Ο Δήμος Καραβά μέσα στα πλαίσια της αποστολής και των δυνατοτήτων του για να βοηθά οικογένειες που χρειάζονται οικονομική στήριξη, θα ανταποκριθεί θετικά με εισφορά προς την οικογένεια στη μνήμη του αξέχαστού μας Παναγιώτη.

Αιωνία ας είναι η μνήμη του.