Κηδεία Όμηρου Χατζηδημητρίου – 14.12.2011

Επικήδειος Όμηρου Χατζηδημητρίου

14 Δεκεμβρίου 2011

Εκκλησία Αγίου Δημητρίου, Ακρόπολη

Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη ένα εκλεκτό δημότη του Καραβά, τον Όμηρο Χατζηδημητρίου, ο οποίος ξεχώριζε για την εντιμότητα και την πραότητα του χαρακτήρα του, καθώς επίσης και για τις μεγάλες του ευαισθησίες και τη στήριξη που προσέφερε σε κοινωνικά και άλλα θέματα.

Γεννήθηκε το 1919 στον Καραβά. Γονείς του ο Χατζηδημήτρης Χατζηχριστοφή και η Πολυξένη Χαρμαντά. Αδέλφια του η Ανδρομάχη, ο Αριστείδης, η Αναστασία, ο Γιώργος και ο Ανδρέας. Μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με αρχές και κέρδισε πολύτιμα εφόδια για τα περαιτέρω βήματα της ζωής.

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ασχολήθηκε με την κομμωτική. Ενεργός πολίτης, εκλέγηκε δημοτικός σύμβουλος το 1945 όπου ανέδειξε το ενδιαφέρον και την αγάπη του για την πρόοδο της κωμόπολής του.

Παντρεύτηκε το 1947 με την επίσης Καραβιώτισσα Ηρώ Παρασκευά Σπανούδη. Μετά το γάμο του αναζήτησε νέους ορίζοντες επαγγελματικής δημιουργίας στη Νότια Αφρική όπου δραστηριοποιείται στα αποικιακά. Φτιάχνει τη δική του οικογένεια και μαζί με τη σύζυγό του απολαμβάνουν τις χαρές των δύο παιδιών τους, του Παρασκευά και της Πολυξένης. Το 1963 η οικογένεια επιστρέφει στην Κύπρο. Ο δραστήριος και αξέχαστός μας Όμηρος μαζί με τον κουνιάδο του Νίκο Σπανούδη αποφασίζουν να ανεγείρουν δικό τους ξενοδοχείο στη Λευκωσία. Μια μεγάλη απόφαση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Στη δύσκολη περίοδο της εισβολής του 1974, ο αγαπητός μας Όμηρος ήταν πάντοτε κοντά στο συνάνθρωπο και προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες για την αποκατάσταση συνδημοτών και φίλων. Ήξερε πάντοτε να προσφέρει και να βοηθά γιατί πίστευε στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην αλληλοστήριξη.

Η σύνδεσή του με το Δήμο και το σωματείο μας υπήρξε πολύ στενή και σε πολλές περιπτώσεις μετέδιδε σ’ εμάς τους νεότερους συμβουλές πολύτιμες για τη δική μας δράση και αποστολή.

Τα τελευταία χρόνια ανταλλάσαμε πολύ συχνά τα νέα μας, με ιστορίες ατελείωτες για τα όμορφα χρόνια του Καραβά μας.

Αξέχαστε κι αγαπημένε μας συνδημότη Όμηρε,

Τα παιδιά σου και τα τρία εγγόνια σου, συγγενείς και φίλοι σε αποχαιρετούμε για το αιώνιό σου ταξίδι με μια περηφάνια ξεχωριστή για τα όσα έχεις προσφέρει με πολλή αφοσίωση και αγάπη προς την οικογένειά σου, την κοινωνία και το συνάνθρωπο.

Στην οικογένεια μεταφέρω, εκ μέρους του Δήμου Καραβά, τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια, καθώς και τις ευχαριστίες μας για τις εισφορές που έγιναν στη μνήμη του, μια αξιέπαινη ενέργεια στήριξης του φιλανθρωπικού έργου του Δήμου και του σωματείου μας.

Αιώνια και αξέχαστη θα παραμείνει η μνήμη σου, αξέχαστέ μας Όμηρε, στις καρδιές όλων μας.

Καλό σου ταξίδι.

Γιάννης Παπαϊωάννου

Δήμαρχος Καραβά