Κηδεία Νικόλα Μονού – 2.10.17

Κηδεία Νικόλα Μονού

Εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα, Μακεδονίτισσα

2 Οκτωβρίου 2017

Με βαθιά θλίψη κηδεύουμε σήμερα ένα ακόμη Καραβιώτη. Αποχαιρετούμε τον Νικόλα Μονό, έναν νέο άνθρωπο που έφυγε σε ηλικία μόλις 37 ετών.

Ο Νικόλας γεννήθηκε στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής. Πατέρας του ο Σάββας Μονός, γιος του Νίκου και της Χρυστάλλας, που απέθανε το 2004, λίγα χρόνια μετά την επανεγκατάσταση τους στην Κύπρο από την Πρετόρια. Μητέρα του η Δέσπω Δημοσθένους Μονού, κόρη της Μαρούλας και του Ζαχαρία. Αδέλφια του ο Ζαχαρίας και η Χρυστάλλα.

Ο Νικόλας ήταν ένας εξαίρετος νέος. Μεγάλωσε με αγάπη, φροντίδα από γονείς εργατικούς, φιλήσυχους, γνήσιους Καραβιώτες, του μεταλαμπάδευσαν τα έμφυτα και αγνά χαρακτηριστικά τους. Δεν ήταν βιωματικός Καραβιώτης. Αγαπούσε όμως με θέρμη τον τόπο του και πονούσε για τον άδικο ξεριζωμό των γονιών του.

Σπούδασε Φυσική Αγωγή και διορίστηκε ως Καθηγητής πριν από 3,5 χρόνια στην εκπαίδευση.

Εκεί που η ζωή του άνοιγε την αγκαλιά της και έπαιρνε τον δρόμο της, η επάρατη νόσος στάθηκε μπροστά του αξεπέραστο εμπόδιο. Παρόλα αυτά όμως πάλεψε. Στάθηκε όρθιος, νικώντας πρόσκαιρα την ασθένεια. Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Άντρη και μαζί απέκτησαν ένα χαριτωμένο αγοράκι, τον Σάββα, 2,5 ετών σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια, οι απανωτές εγχειρήσεις, η χημειοθεραπεία και η εξάντληση τον ταλαιπώρησαν αφάνταστα. Μέχρι που έχασε τη μάχη, χθες το πρωί.

Εκ μέρους του Δήμου Καραβά καταθέτω αυτό το στεφάνι με βαθιά θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του.

Ευχή και προσευχή μας ο Θεός να δώσει παρηγοριά σε όλη την οικογένεια.

Καλό σου ταξίδι αγαπητέ μας Νικόλα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Αιωνία σου η Μνήμη.
Νίκος Χατζηστεφάνου
Δήμαρχος Καραβά