Κηδεία Μίκη Σιακαλλή – 14.10.12

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΜΙΚΗ ΣΙΑΚΑΛΛΗ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΓΚΩΜΗ

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Είναι με βαθιά θλίψη που πληροφορηθήκαμε το ξαφνικό θάνατο ενός εκλεκτού τέκνου της Επαρχίας Κερύνειας, του Μίκη Σιακαλλή.

Ο αξέχαστος μας Μίκης γεννήθηκε στη Λάπηθο το 1946. Γονείς του ο Πολύκαρπος και η Ανθούλλα Σιακαλλή. Μεγάλωσε στο γήινο παράδεισο της Λαπήθου και μαζί με τις δύο αδελφές του Ρίτσα και Αφροδίτη κέρδισαν αρχές και αξίες μέσα από το περιβάλλον της οικογένειας τους, εφόδια πολύτιμα στο στίβο της ζωής.Φοίτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου, όπου μεταξύ άλλων διακρίθηκε στον αθλητικό τομέα με παγκύπριες επιδόσεις στο άλμα εις ύψος και μια πλούσια συμμετοχή σε καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις.

Μετά που συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Γυμναστική Ακαδημία επιστρέφει στη γενέτειρα του τη Λάπηθο και διορίζεται καθηγητής σωματικής αγωγής στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου. Πλούσια από κάθε άποψη η προσφορά του στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του Γυμνασίου και η συμμετοχή του στα αθλητικά σωματεία των κωμοπόλεων Λαπήθου και Καραβά. Αθλητές του Γυμνασίου, κάτω από δική του καθοδήγηση διακρίνονται σε Παγκύπριους και Επαρχιακούς αγώνες. Τα αθλητικά Σωματεία ΑΠΟΛ Λαπήθου και ΑΕΚ Καραβά, με τη δική του προσφορά, συμμετοχή και καθοδήγηση διακρίνονται σε αγώνες στίβου και στ αθλήματα πετόσφαιρας και καλαθόσφαιρας.

Παντρεύτηκε το 1971 τη Μάρω Κοσιαρη από τον Καραβά με ευγενής στόχους δημιουργίας, ξεκινώντας με την ανέγερση της κατοικίας τους στην οδό Ζεφύρου 38, στον Καραβά. Η οικογένεια μεγαλώνει με το Χρίστο και την Έλενα να δίνουν μια ξεχωριστή χαρά σε ένα στοργικό πατέρα.

Δυστυχώς η εισβολή του 1974 ανέτρεψε όλα εκείνα τα όνειρα δημιουργίας και τις προοπτικές προσφοράς που είχε ξεκινήσει με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Από τους πρώτους μήνες μετά τη τούρκικη εισβολή, αξιολογεί τη μεγάλη σημασία του πολιτισμού και της παράδοσης μας για να κρατηθούμε στις ρίζες μας και να προβάλουμε το Εθνικό μας πρόβλημα. Αφοσιωμένος εκπαιδευτικός στο Παγκύπριο Γυμνάσιο όπου υπηρέτησε για αρκετά χρόνια μετά το 1974 αξιοποιεί νέους με καλλιτεχνικο ταλέντο και δημιουργεί ομάδες χορού και συμβάλει στην επιτυχία καλλιτεχνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του σχολείου.

Δημιουργεί με τη σύζυγο του Μάρω το λαογραφικό όμιλο «Αδούλωτοι» με μια πλούσια συμμετοχή σε εκδηλώσεις στη Κύπρο και σε χώρες του εξωτερικού. Ο όμιλος τιμήθηκε με διακρίσεις για τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές του δραστηριότητες και την πολιτιστική συνεισφορά του στην προβολή της παράδοσης του τόπου μας.

Ο ξαφνικός θάνατος του αείμνηστου μας Μίκη, αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιοτική σφραγίδα δημιουργίας και προσφοράς του στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του τόπου μας.Η στήριξη και η συμπαράσταση στο έργο του κατεχόμενου Δήμου μας και όχι μόνο, υπήρξε ουσιαστικη και πάντοτε το αποτέλεσμα της δικής του συνεισφοράς έδινε μια αναβαθμισμένη εικόνα στις εκδηλώσεις μας.

Αποχαιρετούμε σήμερα ένα άξιο τέκνο της Επαρχίας Κερύνειας με ανεκτίμητη πολιτιστική προσφορά. Χάνουμε ένα ξεχωριστό συνοδοιπόρο της επιστροφης ο οποίος πάντοτε εξέφραζε τη στήριξη και τη συμπαράσταση στο έργο και την αποστολή των Δήμων μας.Εκ μέρους του Δήμου Καραβά, των Προσφυγικών και Αθλητικών Σωματείων της κωμόπολης, εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια σε όλα τα μέλη της οικογένειας του, μαζί με την απέραντη εκτίμηση μας για τα όσα έχει προσφέρει με πολλή αφοσίωση και γνώση στον αθλητισμό και το Πολιτισμό του τόπου μας.

Το έργο του θα μας καθοδηγεί και θα μας δίνει στήριξη στα πέτρινα χρόνια της πικρής προσφυγιάς.

Αιωνία του η μνήμη.

Γιάννης Παπαϊωάννου
Δήμαρχος Καραβά