Κηδεία Μαρούλας Χατζηκυριάκου – 5.2.15

Επικήδειος Μαρούλλας Χατζηκυριάκου
Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, Άγιος Δομέτιος
5 Φεβρουαρίου 2015.

Αποχαιρετούμε για το αιώνιο της ταξίδι, δίπλα σε σκηνές αγγέλων μια ενάρετη Καραβιώτισσα τη Μαρούλλα Χατζηκυριάκου.
Η αγαπημένη μας Μαρούλα γεννήθηκε στην πανέμορφη κωμόπολη του Καραβά το 1926. Μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με αρχές και αξίες με τη φύση να προσφέρει απλόχερα τις ομορφιές της. Γονείς της ο Στυλλής Πισιαλής και η Πραξού Χαριτή. Είχε ακόμη 3 αδέλφια, το Γιώργο, τη Στασούλα και την Καλλιόπη.

Παντρεύτηκε το 1948 τον επίσης Καραβιώτη Ευτύχιο Χατζηκυριάκου. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του συζύγου της αναγκάζονται να μετακομίσουν στη Λευκωσία μέχρι το 1957. Για δύο χρόνια επιστρέφουν ξανά στον Καραβά την περίοδο 1957-1958. Οι δυο τους κόρες Ανδρούλα και Ντίνα συμπληρώνουν τη χαρά τη οικογένειας. Από το 1959 η οικογένεια επιστρέφει ξανά πίσω στο σπίτι της
τον Άγιο Δομέτιο.

Η αείμνηστή μας Μαρούλλα στη δική της διαδρομή στο στίβο της ζωής ξεχώριζε για τον ταπεινό χαρακτήρα της, την φιλεύσπλαχνη προσέγγισή της σε πολλά θέματα, τη σεμνότητα, την ευσέβεια και προσήλωση της στις αρχές της ορθόδοξης πίστης μας, την αλληλεγγύη της προς το συνάνθρωπο. Υπήρξε αφοσιωμένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά.

Εκ μέρους του Δήμου Καραβά μεταφέρω στα παιδιά της Ανδρούλα και Ντίνα, στα αδέλφια, τα εγγόνια της και σε όλους τους συγγενείς της τα θερμά συλλυπητήρια μας με το δακρύβρεκτο μαντήλι της αγάπης και της εκτίμησής μας, να παραμένει μια σταθερή υπόμνηση ότι θα συνεχίσουμε τη δύσκολη αποστολή μας με στόχο να γευτούμε μια μέρα τη χαρά της επιστροφής στον αξέχαστο Καραβά μας. Ένα στόχο και μια ευχή που δυστυχώς παραμένουν ανεκπλήρωτοι και που είναι ο μεγάλος καημός όλων των συνδημοτών μας που μας φεύγουν από τη ζωή στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς.

Οι συμβουλές σου και οι παρακαταθήκες σου αείμνηστη μας Μαρούλλα θα μας συντροφεύουν στο στίβο της ζωής και θα μας δίνουν δύναμη και μεγάλες αντοχές πίστης και ελπίδας για καλύτερες μέρες.

Αιωνία σου η μνήμη.
Γιάννης Παπαϊωάννου
Δήμαρχος Καραβά