Κηδεία Μάρως Ερωτοκρίτου – 3.10.2012

Επικήδειος Μαρίας Ερωτοκρίτου

Εκκλησία Αγίου Νεοφύτου Ανθούπολη

3 Οκτωβρίου 2012

Είναι με βαρύ συγκλονισμό ψυχής που πληροφορηθήκαμε το θάνατο της πολύ αγαπητής συνδημότισσάς μας Μαρίας Ερωτοκρίτου.

Στο άκουσμα της απρόσμενης είδησης ένα δυνατό ταρακούνημα μας προσγείωσε σε δύσκολες καταστάσεις τις οποίες η οικογένεια και όσοι γνώρισαν την αγαπητή Μαρία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι οι στιγμές τέτοιες που ο αβάσταχτος πόνος της δοκιμασίας από το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω της η αξέχαστη Μαρία δημιουργεί μεγάλες ανατροπές απερίγραπτης θλίψης.

Έφυγε μια εκλεκτή προσωπικότητα της κοινωνίας μας η οποία ξεχώριζε πρώτα από όλα για την κοινωνική αλληλεγγύη και την αγάπη της για το συνάνθρωπο. Όσοι την γνώρισαν έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για την πραότητα του χαρακτήρα της, την ευγένεια, την καλοσύνη, την τιμιότητα και την αφοσιωμένη προσέγγισή της για τα παιδιά και την οικογένειά της.

Η αγαπημένη μας Μαρία γεννήθηκε στον Καραβά το 1956. Γονείς της ο Παναής κα η Χαριτίνη Ερωτοκρίτου. Στον επίγειο παράδεισο του Καραβά έζησε τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής της.

Σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με αρχές κέρδισε εφόδια ζωής και μαζί με τις δύο αδελφές της έφτιαχναν όνειρα δημιουργίας για ένα καλύτερο αύριο. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του Καραβά και στη συνέχεια στο Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου. Πάντοτε άριστη μαθήτρια με τους καθηγητές της να εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για το ήθος και την επίδοσή της. Είχε το «θλιβερό» προνόμιο να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τελευταίων απόφοιτων του Ελληνικού Γυμνάσιου Λαπήθου. Μαζί με τη λήξη των γυμνασιακών της σπουδών μας βρήκε η Τούρκικη εισβολή του 1974. Όλα τα όνειρα εξανεμίστηκαν και βρεθήκαμε διωγμένοι και κυνηγημένοι στις 4 γωνιές του ανέμου να αναζητούμε νέους ορίζοντες δημιουργίας.

Η οικογένεια της αγαπητής μας Μαρίας πέρασε από διάφορα στάδια με δυσκολίες και θυσίες με στόχο πάντοτε να λύνονται όσο είναι δυνατό τα προβλήματα.

Συνεχίζει μαθήματα στη σχολή νοσοκόμων και με επιτυχία εργοδοτείται στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σε όλα τα στάδια της επαγγελματικής της διαδρομής ανέδειξε τα πλούσια χαρίσματα του χαρακτήρα της και πρόσφερε απλόχερα αγάπη και καλοσύνη προς το συνάνθρωπο. Πάντα συνεργάσιμη, καλοπροαίρετη να προσφέρει, κέρδισε την εκτίμηση και την αγάπη όλων των συναδέλφων της.

Από το γάμο της απέκτησε 4 παιδιά στα οποία έδωσε αρχές και εφόδια να αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα της ζωής.

Τους τελευταίους μήνες πέρασε μια απρόσμενη δοκιμασία με την υγεία της με την επάρατη νόσο. Είχε όμως τη ψυχική δύναμη να αντέξει όλες τις δυσκολίες και από το κρεβάτι του πόνου πολλές φορές έδινε η ίδια συμβουλές πώς να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και ότι τη ζωή πρέπει να τη βλέπουμε από την αισιόδοξή της πλευρά.

Δυστυχώς δεν άντεξε αυτή την πολύ δύσκολη δοκιμασία.

Σήμερα την αποχαιρετούμε με μεγάλο συγκλονισμό ψυχής με το δακρύβρεχτο μαντήλι της αγάπης μας να είναι μια σταθερή υπόμνηση για τις αρχές και αξίες που ανάδειξε μέσα από το χαρακτήρα και το έργο της η αγαπημένη μας Μαρία.

Θα τη θυμόμαστε και θα αναζητούμε τις συμβουλές της, τη γαλήνια προσέγγιση της στα κοινωνικά θέματα της εποχής μας, την πίστη της προς το Θεό, την αγάπη της προς την πατρίδα και τον Καραβά μας.

Εκ μέρους του Δήμου Καραβά καταθέτω αυτά τα λίγα λουλούδια απέραντης εκτίμησης και αγάπης με την πίστη ότι η αξιολάτρευτη μας Μαρία θα αναπαυτεί δίπλα σε σκηνές αγγέλων και η πονεμένη ψυχή της θα βρει την αιώνια γαλήνη.

Αιωνία της η μνήμη,

Γιάννης Παπαϊωάννου
Δήμαρχος Καραβά