Κηδεία Κύπρου Στεφάνου – 1.12.2011

Επικήδειος Κύπρος Στεφάνου

1 Δεκεμβρίου 2011, Λεμεσός

Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, Μέσα Γειτονιά

Μέσα από τα δύσκολα μονοπάτια της ζωής βιώνουμε μεγάλες ανατροπές που προκαλούν ένα παράξενο συνδυασμό συναισθημάτων που μας πληγώνει.

Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του αγαπημένου μας συνδημότη Κύπρου Στεφάνου, ευαίσθητες χορδές της ψυχής δημιούργησαν ένα πένθιμο πλαίσιο διάθεσης και ένα προβληματισμό λύπης για το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω του η απουσία του.

Ο αγαπητός μας Κύπρος ξεχώριζε από τα παιδικά του χρόνια στον Καραβά για τον ακέραιο χαρακτήρα του, τις αρετές του, την τιμιότητα, την αγάπη του για το συνάνθρωπο, τις ευαισθησίες του για την κοινωνική αλληλεγγύη, την αφοσίωση για την οικογένειά του. Άριστος στο στίβο της ζωής κατάφερε επίσης να καταξιωθεί ως ένα πετυχημένος επιστήμονας. Η απασχόλησή του για πολλά χρόνια στο εξωτερικό και στη συνέχεια στην Κύπρο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Όλοι όσοι τον γνώρισαν έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία, την επαγγελματική του επάρκεια, τις συμβουλές, τη μεθοδικότητα και την προγραμματισμένη του στόχευση.

Οι συνδημότες του και όσοι τον έζησαν έχουν κερδίσει εμπειρίες ζωής από την γαλήνιά του προσέγγιση, την εκτίμηση που εξέφραζε με κάθε ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους και για τη μεγάλη του γνώση για πολλά θέματα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από τις συναντήσεις μας άφηνε με το πλατύ του χαμόγελο ένα ανοιχτό παράθυρο αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.

Και ήταν πολύ αισιόδοξος σε κάθε του στόχο και με ταπεινότητα και υπομονή αντιμετώπιζε όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής. Είχε πάντοτε τον τρόπο να τα προσπερνά και να συνεχίζει.

Δυστυχώς η δύσκολη δοκιμασία με την υγεία του τους τελευταίους μήνες δεν άφησε πολλά περιθώρια αντοχών. Παρόλο που έφτιαχνε και δημιουργούσε δυνάμεις μέχρι το τέλος.

Αγαπητέ μας φίλε και συνδημότη μας Κύπρο. Σε αποχαιρετούμε για το αιώνιο ταξίδι έχοντας στο νου και τη σκέψη μας στον προσανατολισμό της ζωής τον εξαίρετο χαρακτήρα σου, τα οράματά σου για ένα καλύτερο αύριο, την αγάπη σου για την οικογένειά και τον Καραβά μας. Η λατρευτή σου σύζυγος, τα τρία παιδιά σου, Μαριέττα, Μάνθο, Στέφανη, τα αδέλφια σου Ευαγόρας και Καλλιόπη, συγγενείς και φίλοι ανοίγουμε το δακρύβρεχτο μαντήλι της αγάπης και της εκτίμησής μας και σε αποχαιρετούμε με μια περηφάνια ξεχωριστή και ένα αίσθημα μεγάλης ευγνωμοσύνης γιατί το δικό σου πέρασμα από τη ζωή άφησε τη σφραγίδα μιας ξεχωριστής προσωπικότητας με αρχές και αξίες που κατατάσσουν τον άνθρωπο σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο κοινωνικής προσφοράς και δημιουργίας. Εκ μέρους του Δήμου Καραβά καταθέτω ετούτα τα λίγα λουλούδια της απέραντης εκτίμησής μας για όσα έχεις προσφέρει και ανάδειξες με τις πράξεις και το έργο σου στην οικογένειά σου, στην κοινωνία και στη γενέτειρα κωμόπολή σου, τον Καραβά μας.

Αιωνία σου η μνήμη,

Γιάννης Παπαϊωάννου

Δήμαρχος Καραβά