Κηδεία Κώστα Παπαϊωάννου – 4.9.2021

ΚΗΔΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/9/2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 Π.Μ., ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΨΑΛΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ, ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΑΒΑ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ), ΗΛΙΚΙΑΣ 95 ΕΤΩΝ.
ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΡΑΒΙΩΤΩΝ.
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗMH

Επικηδειος Κώστα Παπαϊωάννου 04/09/21

Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας -Κάψαλος Λεμεσός.

Σμίγουν παράξενα τα συναισθήματα για να αφήσουν τη σκέψη να εκφραστεί με λόγια .

Αποχαιρετούμε με πολλή θλίψη για το αιώνιο ταξίδι τον αγαπημένο μου πατέρα Κώστα .

Μια διαδρομή 95 χρόνων γεμάτη με αγώνες ,αγωνίες ,μαχες που ανέδειξαν αρετες και αξίες .Γονεις του ο ιερέας της εκκλησιας Αγιου Γεωργίου Καραβά πάτερ Ιωαννης Μαουρης ,και μητερα του η Κυριακή Ρουσου.Αδέρφια του η Ελένη ,Γρηγόρης ,η Μαρία και η Κατινα .

Τίμιος εργατικός σεμνός , ταπεινος ,πολύ αγαπητός σε όλους τους συγχωριανούς Τα τελευταία χρόνια πριν το 74 εργαζόταν στην αναμορφωτική σχολή Λαμπουσας Ταυτόχρονα με πόλη αφοσίωση καλλιεργούςε τα περιβόλια του με τις λεμονιές που είχε στον Αη Πέτρο στον Αη Αντρέα και στην περιοχή Λάμπου σας .

Η εισβολή του 74 ανέτρεψε την φιλοπρόοδο πορεία της οικογένειας Η οικογένεια με έξι ανήλικα παιδιά βρέθηκε αρχικά στην φίλοξενη κοινότητα του χωριού Σπηλια και μετά εγκαταστάθηκε προσωρινά στη Λεμεσό .

Πολλές οι θυσιες και οι εγνοιες στα πρώτα χρονια μετά την εισβολή να βρει η οικογένεια τη βασική στήριξη για να σπουδάσουν όλα τα παιδιά και να φτιάξουν στη συνέχεια τις δικές τους οικογένειες.

Τα τελευταία 25 χρόνια είχε προβλήματα υγείας Μαχητής τη ζωής με την συμπαράσταση της αξιας συζύγου και μητερας μας αντέξε όλες τις δοκιμασίες με πολύ πίστη κουράγιο και δύναμη.

Πλούσια και αξιόλογη η κοινωνική προσφορά του αξιαγαπητου μας πατέρα Διετέλεσε για αρκετά χρόνια τόσο πριν όσο και μετά την εισβολή του 74 πρόεδρος της κοινοτικής αρχής του Αγίου Ανδρέα Καραβά ,διατέλεσε μέλος για σειρά ετών ,στην εκκλησιαστική επιτροπή Αγίας Μαρίνας Καψαλου .

Την περίοδο του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 55-59 αθόρυβος και σημαντικη υπήρξε η προσφορά του .Φιλοξένησε για αρκετές μέρες στο σπίτι του στον Αη Αντρέα τον ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Κυριάκο Ματση κι άλλους αγωνιστές της οργάνωσης .Υπηρέτησε στο λόχο του Καραβά στον Πενταδάκτυλο το 1963.την περίοδο της Τουρκοανταρσιας.

Πολυαγαπημένε μας πατέρα . Η λατρευτή σου σύζυγος τα έξι παιδιά σου οι δυο νυμφες σου οι τέσσερεις γαμπροί σου τα 21 εγγόνια σου οι αδελφές σου συγγενεις και φίλοι σε αποχαιρετούμε για το αιώνιο ταξίδι με το δακρύβρεχτο μαντήλι της αγάπης του σεβασμού και της εκτίμησης μας να γίνεται σταθερή υπόμνηση ότι θα κρατήσουμε ακριβό φυλαχτό τις αξίες και τις αρχές που μας δίδαξες για ένα καλύτερο κόσμο . Θα εξακολουθείς να είσαι ο φωτεινός φάρος ζωής στις καρδιές μας .

Πολυ συχνά μας έλεγες σε εμάς και τα εγγόνια σου την ιστορία με τα περιστέρια σου στον Καραβά , που σε συνόδευαν στον ουρανό από το σημείο του δρόμου που οδηγούσε στο ξενοδοχείο Ζεφυρος στον Καραβά ,όταν εσυ γυρνούσες μετά από τη δουλειά στο σπίτι για να ξεκουραστείς .Τα περιστέρια άπλωναν όλα μαζί ένα μεγάλο πέπλο σκιάς όταν αναγνώριζαν το αυτοκίνητο σου και όλα μαζί καθόντουσαν στην αυλή του σπιτιού μας στον Καραβά όταν εσυ έφτανες εκεί με το αυτοκίνητο σου . Και αυτό μας έλεγες ότι το ερμηνευες ως ανταποδωση ευγνωμοσύνης για τη φροντίδα και τη τροφή που τους έδινες .

Ξεχωριστες χαρές , μοναδικές στιγμές από τον επίγειο παράδεισο του Καραβά μας .

Τώρα έγινες έσυ πατέρα ,ένα περιστέρι των αγγέλων ,να γυροφέρνεις στους ουρανούς κοντά στον ουράνιο θρόνο και να μας κοιτάζεις από ψηλά . Να προσεύχεσαι για μας και να μέσιτευεις να έχουμε καλό δρόμο σε ότι κάνουμε στη ζωή μας .

Αιώνια και φωτοδοτρα θα είναι η μνήμη σου αγαπημένε μας πατέρα.Καλό σου ταξίδι .

Γ.Παπαιωαννου (04/09/2021)