Κηδεία Γιαννούλας Πιτσιλλίδου – 25.10.16

Επικήδειος Γιαννούλας Πιτσιλλίδου

Εκκλησία Αγίου Βασιλείου, Στρόβολος

25 Οκτωβρίου 2016

Αποχαιρετούμε σήμερα για το αιώνιο ταξίδι ακόμη μια εκλεκτή Καραβιώτισσα, την Γιαννούλα Πιτσιλλίδου η οποία φεύγει από τη ζωή με ανεκπλήρωτη την επιθυμία για επιστροφή στην αγαπημένη γη του Καραβά μας.

Η αξέχαστή μας Γιαννούλα γεννήθηκε στον Καραβά το 1933. Γονείς της ο Χριστόδουλος και η Μαρία Θεοδούλου. Αδέλφια της ο Ανδρέας, η Στασούλα και η Ηνώ.

Μεγάλωσε στον γήινο παράδεισο του Καραβά με όλες τις προοπτικές της ευημερίας, της χαράς και της δημιουργίας. Παντρεύτηκε τον Γιώργο Πιτσιλλίδη με τον οποίο έφτιαξε τη δική της οικογένεια. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του συζύγου της μετακόμισαν στην Λευκωσία το 1963.

Η σύνδεσή της με τον Καραβά, τους συγγενείς και τους φίλους της εξακολουθεί να είναι δυνατή με συχνές επισκέψεις και επαφές στην όμορφη κωμόπολη.

Ο τραγικός σταθμός του 1974 μας έφερε τις μεγάλες ανατροπές. Πάντοτε στη σκέψη της αξέχαστής μας Γιαννούλας ο Καραβάς και οι ομορφιές του. Με πολλή περηφάνια μιλούσε για τους κατοίκους του, την ιστορία, την θρησκευτική παράδοση, τον πολιτισμό μας. Μοιραζόταν με τα παιδιά της, τη Μαρία και τον Κωστάκη, τα τέσσερα εγγόνια τους και τους λοιπούς συγγενείς αυτές τις όμορφες αναμνήσεις και τον πόθο για επιστροφή.

Την αποχαιρετούμε με το δακρύβρεκτο μαντήλι της αγάπης και της εκτίμησής μας, να μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε τη δική μας διαδρομή στο στίβο της ζωής, με πίστη στο Θεό και εφόδια, ηθικές αξίες που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Κρατάμε καλά φυλαγμένες στις καρδιές μας, τις συμβουλές της αξέχαστής μας Γιαννούλας για ένα καλύτερο αύριο, τις αρχές τις τιμιότητας, της φιλοπατρίας, της αγάπης προς το συνάνθρωπο.

Εκ μέρους του Δήμου Καραβά μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια στα παιδιά της, Μαρία και Κωστάκη, στα τέσσερα εγγόνια της, στους λοιπούς συγγενείς και φίλους και ταυτόχρονα εκφράζω τις ευχαριστίες μας για την εισήγηση της οικογένειας να γίνουν εισφορές στη μνήμη της για το Ταμείο Ευημερίας Καραβιωτών. Μια χειρονομία που αντικατοπτρίζει τα φιλεύσπλαχνα αισθήματα και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο που με τις πράξεις της προέβαλλε η αξέχαστή μας Γιαννούλα.

Αιωνία και φωτεινή θα είναι η μνήμη της στις καρδιές όλων μας,

Γιάννης Παπαϊωάννου
Δήμαρχος Καραβά