Κηδεία Δημήτρη Πυρίλλα – 16.2.15

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ
Δημήτρη Σώλου Πυρίλλα
Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Λευκωσία
16 Φεβρουαρίου, 2015.

Ο χρόνος σκληρός και άκαρδος μας παίρνει από τη ζωή ακόμα ένα συνοδοιπόρο της επιστροφής, τον αξέχαστο μας Δημήτρη Σώλου, ο οποίος εγκατέλειψε τα εγκόσμια προχθές σε ηλικία 84 χρονών μετά από μια δοκιμασία που είχε με την υγεία του.

Ο αείμνηστος μας Δημήτρης γεννήθηκε στον Καραβά το 1931. Γονείς του ο Σταύρος Σώλου και η Μαρίτσα Κουπη Αδέλφια του η Στασουλλα και η Πολα. Οι φυσικές ομορφιές του Καραβά και το αγαπημένο περιβάλλον της οικογένειας έδιναν εκείνες τις ξεχωριστές χαρές της ζωής με θετική διάθεση για προσφορά και δημιουργία.

Παντρεύτηκε το 1962 την Ευγενία Πισιαλή με την οποία έφτιαξαν μια ευτυχισμένη οικογένεια με 3 παιδιά, το Σταύρο, την Κυπρούλλα και τον Μάριο.

Ο τραγικός σταθμός της τουρκικής εισβολής του 1974 ανέτρεψε όλους τους όμορφους σχεδιασμούς της οικογένειας. Μαζί με τους υπόλοιπους πρόσφυγες οι οικογένεια του αείμνηστου μας Δημήτρη αναζήτησε νέους προορισμούς σε ένα νέο περιβάλλον με πολλά προβλήματα. Αρχικά η οικογένεια βρήκε προσωρινό καταφύγιο στην πόλη της
Λεμεσού και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα καταλήγει στη Λευκωσία.

Αφοσιωμένος οικογενειάρχης με τη λατρευτή του σύζυγο έδωσαν προτεραιότητα στα παιδιά να κερδίσουν γνώσεις και εφόδια για στέρεες βάσεις στο στίβο της ζωής.

Ευτύχησε να δει και τα τρία παιδιά του αποκαταστημένα με τις δικές τους οικογένειες και να χαίρεται τα 9 εγγόνια του.

Στις εκδηλώσεις του Δήμου και του Σωματείου μας, πάντοτε ανοιχτόκαρδος με ένα πηγαίο χαμόγελο μας έδινε με τις αναφορές και τις συμβουλές του μηνύματα πίστης, ελπίδας και αισιοδοξία για καλύτερες μέρες.

Στο γαλήνιο βλέμμα διέκρινες την αγάπη και την περηφάνια για το χωριό του τον Καραβά. Και πολύ συχνά οι αναμνήσεις έδιναν διέξοδο για ενδυνάμωση της πίστης για επιστροφή.

Δυστυχώς αυτή η ελπίδα, αυτό ο μεγάλος πόθος παραμένει για 41 χρόνια ανεκπλήρωτος. Ακόμα ένας βιωματικός Δημότης του Καραβά φεύγει από τη ζωή με ένα μεγάλο καημό να περιμένει το μήνυμα της ελευθερίας του τόπου του.

Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές αποχωρισμού επαναλαμβάνω την δέσμευση όλων μας που υπηρετούμε τα κοινά του Καραβά, ότι η αποστολή μας για καλύτερες μέρες με στόχο την ελευθερία του Καραβά μας θα συνεχιστεί. Είναι ένα μεγάλο χρέος που το οφείλουμε σε όλους όσους μας άφησαν παρακαταθήκη αυτή τη πίστη και αυτό το μεγάλο στόχο.

Εκ μέρους του Δήμου Καραβά, του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» μεταφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη λατρευτή σύζυγο του αείμνηστου μας Δημήτρη, Ευγενία, στα παιδιά του Σταύρο, Κυπρούλλα και Μάριο, στα εγγόνια του, στην αδελφή του Πόλα και στους λοιπούς συγγενείς.

Εκφράζουμε δε την απέραντη εκτίμηση και την αγάπη μας στον αξέχαστο συνδημότη μας Δημήτρη για όλα όσα έχει προσφέρει με αφοσίωση στην οικογένεια του και στην κοινωνία του Καραβά.

Αιωνία του η μνήμη.

Γιάννης Παπαϊωάννου
Δήμαρχος Καραβά