Κηδεία Δημήτρη Ιωάννου – 24.1.17

Επικήδειος Δημητράκη Ιωάννου

24/1/2017 Εκκλησία Απόστολου Ανδρέα-Αγλαντζιά

Με βαθιά θλίψη κηδεύουμε σήμερα ένα ξεχωριστό Καραβιώτη.

Τον Δημήτρη Ιωάννου.

Ο αγαπητός μας Δημήτρης γεννήθηκε στον Καραβά το 1940. Ήταν ένας γνήσιος Καραβιώτης, σφικτά συνδεδεμένος με κάθε όμορφο και ωραίο, γαλουχημένος με τις αξίες και τα ιδανικά της θρησκείας και της πατρίδας από τους γονείς του και το σχολείο του. Ευτύχισε να ζήσει μέχρι τα εφηβικά του χρόνια στον επίγειο παράδεισο που Καραβά.

Γονείς του ήσαν ο Σωτήρης Ιωάννου, το γένος Γιαννακού Χατζηκωνσταντή και η Αναστασία, το γένος Δημήτρη Χατζηδημήτρη.

Ο Δημήτρης φοίτησε στο Δημοτικό του Καραβά και κατόπιν αποφοίτησε με άριστα από το Ελληνικό Γυμνάσιο Κερύνειας. Ήταν παράλληλα αθλητής και βασικό στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ Καραβά.

Μετά το Γυμνάσιο πήγε για σπουδές φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά από δύο χρόνια φοίτησης του στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών, ανήσυχος ων και κυνηγώντας νέους ορίζοντες, διέκοψε τις σπουδές του και πήγε στη Νότια Αφρική με πρόσκληση του θείου του, Όμηρου Χατζηδημητρίου, αργότερα ιδιοκτήτη του γνωστού σε μας ξενοδοχείου Εξέλσιον στη Λευκωσία.

Στη Νότια Αφρική εργάστηκε για 18 χρόνια στις επισιτιστικές επιχειρήσεις του θείου του και επαναπατρίστηκε στην Κύπρο το 1978. Το 1979 παντρεύτηκε την Ανδρούλα, το γένος Παπαπέτρου, επίσης από τον Καραβά. Μαζί φτιάχνουν μια όμορφη οικογένεια, μακριά όμως από τον αγαπημένο τους Καραβά. Ζουν στην προσφυγιά, στην περιοχή Πλατύ Αγλαντζιάς.

Έκαναν δύο παιδιά: Τη Νάτια και τον Μάριο.

Η Νάτια είναι Φιλόλογος, παντρεμένη με το Νίκο Νικολάου, καθηγητή μουσικής – μουσικολόγο που χάρισαν 3 εγγονάκια στο Δημήτρη και την οικογένεια.

Ο Μάριος σπούδασε Φυσική Αγωγή και σήμερα είναι Τραπεζικός υπάλληλος. Πρόσφατα παντρεύτηκε τη Μαριλένα Μιχαηλίδου, νομικό.

Ο αγαπητός μας Δημήτρης εργαζόταν μέχρι την αφυπηρέτησή του στη Λευκωσία ως Διευθυντής Πωλήσεων στην Εταιρεία Χαρίλαου Σταυράκη.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχε ανάμειξη στα κοινά και διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του ΔΗΣΥ Αγλαντζιάς.

Την παρουσία του έδινε πολύ συχνά στις εκδηλώσεις του Δήμου και του Σωματείου μας και ευρύτερα σε Κερυνειώτικες εκδηλώσεις.

Την μεγάλη αγάπη του και την έννοια του για τον τόπο μας μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του, γι αυτό και η αγαπητή μας Νάτια υπήρξε από τα πρώτα ενεργά κύτταρα της νεολαίας του Δήμου Καραβά. με την ιδιαίτερα επιτυχημένη συμβολή της στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, όπως επίσης και μέλος του Συμβουλίου του Σωματείου για ένα διάστημα.

Θυμάμαι τον φίλο Δημητράκη να αγωνίζεται με την Αθλητική Ένωση του Καραβά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τον θυμάμαι ακόμα να παίρνει μέρος στους αγώνες στο γήπεδο της Λάμπουσας, όταν μικρότεροι εμείς τον καμαρώναμε να περνά το πήχυ στο άλμα εις ύψος και να τον χειροκροτούσαμε με θαυμασμό. Όμως, η επάρατη νόσος έκοψε το νήμα της ζωής και της ζωντάνιας που διέκρινε τον Δημήτρη.

Και το όνειρο της επιστροφής στη γη μας έμεινε και γι αυτόν ανεκπλήρωτο. …

Αγαπητέ μας Δημήτρη,

Εκ μέρους του Δήμου, του Σωματείου και όλων των οργανωμένων συνόλων του Καραβά εκφράζω τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό σου Ανδρούλλα, τα παιδιά Νάτια και Μάριο, τα εγγόνια σου και σε όλους τους συγγενείς σου.

Ευχή και προσευχή μας, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και αιώνια η μνήμη σου.
Νίκος Χατζηστεφάνου
Δήμαρχος Καραβά