Κηδεία Δημήτρη Ι. Μίτα – 30.11.2011

Επικήδειος για Δημήτρη Μίτα

Εκκλησία Αγίου Χαραλάμπους, Γέρι

30 Νοεμβρίου 2011

Ευχαριστούμε όλους σας που ήρθατε εδώ σήμερα να χαιρετήσετε και να τιμήσετε τον αξιαγάπητο αυτό άνθρωπο. Τον παππού Δημήτρη Μίτα.

Παππού, μας λείπεις ήδη πάρα πολύ. Ήμασταν τυχεροί που σε είχαμε κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω όμως ότι χόρτασες τη ζωή, δεν σε νίκησε απλά ο θάνατος.

Είχες αστείρευτη ενέργεια και όρεξη για ζωή και δημιουργία. Είχες κοφτερό-πρακτκό μυαλό και διαίσθηση αλλά και τόλμη και το θάρρος να παίρνεις πολύ γρήγορες και σωστές αποφάσεις για σημαντικά πράγματα. Έβρισκες γρήγορα την ουσία σε όλα τα θέματα, έδινες πολύ απλές λύσεις και εξηγήσεις για πράγματα εξαιρετικά πολύπλοκα ή δύσκολα να εξηγηθούν. Ήσουν πάντοτε αληθινός και ντόμπρος, ήσουν πάντα ο εαυτός σου.

Απέκτησες μια όμορφη και αγαπημένη οικογένεια με τη γυναίκα που αγάπησες.

Σε έδιωξαν από το χωριό σου οι Τούρκοι, σου πήραν ένα από τα παιδιά σου τον Γρηγόρη σου και εσύ κατάφερες να ενώσεις ξανά την οικογένειά σου και να προχωρήσεις. Έδωσες τη ψυχή σου για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου και να τα παντρέψεις. Και αργότερα εμάς. Τα 19 σου εγγόνια.

Θα σε λατρεύουμε για τα μαθήματα ζωής και συμπεριφοράς που μας δίδαξες. Το σεβασμό προς τους μεγαλύτερούς μας, την ευγένεια, την τιμιότητα και την ειλικρίνεια. Τίποτα από ατά παππού δεν θα πάει χαμένο. Μας έδειξες τον σωστό δρόμο και συτόν θα ακολουθούμε για πάντα. Αυτόν θα δείξουμε και στα παιδιά μας.

Σε ευχαριστούμε που ήσουν πάντα δίπλα μας, στις λύπες μας και στις χαρές μας. Θα θυμόμαστε πάντοτε τα λόγια σου και τις συμβουλές σου και θα προσπαθούμε πάντοτε να σε κάνουμε περήφανο.

Θα ζεις για πάντα μέσα από τις αξίες και τια αρχές που εσύ μας έχεις διδάξει.

Θα μείνεις για πάντα στις καρδιές μας.

Στο καλό παππού.

Αιωνία σου η μνήμη.

Η εγγονή σου.