Κηδεία Αντρούλας Γεττίμη – 31.12.14

Επικήδειος Αντρούλλας Γεττίμη

31/12/2014 – εκκλησία Σφαλαγγιώτισσα, Λεμεσός

Είναι με συγκλονισμό ψυχής που πληροφορηθήκαμε το θάνατο μιας αξιολάτρευτης προσωπικότητας του τοπου μας, της Αντρούλλας Γεττίμη. Γονεις της ο εκπαιδευτικός Χρήστος Γεττίμη και η Αναστασία Ευριπίδη Ιωαννίδη από τον Καραβά. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με αρχές και ηθικές αξίες και ξεχώριζε για τον αδαμάντινο χαρακτήρα της, για την κοινωνική της αλληλεγγύη, την καλοσύνη, την ευγένεια, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την πραότητα και τη μεγαλοσύνη της ψυχής της.

Με βαθειά θλίψη αποχαιρετούμε μια ξεχωριστή προσωπικότητα η οποία φεύγει από τη ζωή πολύ νέα και η οποία είχε πολλές δυνάμεις και προοπτικές να προσφέρει στον τόπο της, στην κοινωνία, στην οικογένειά της. Φεύγει στα 55 της χρόνια, μετά από μια ΔΥΣΚΟΛΗ δοκιμασία με την υγεία της. Το ταρακούνημα των συναισθημάτων ήταν πολύ έντονο στην κηδεία του για 40 χρόνια αγνοούμενου αδελφού της, Κυριάκου Γεττίμη, που έγινε αρχές του περασμένου μήνα στη Λευκωσία.

Στις λίγες κουβέντες που μπόρεσα να μοιραστώ μαζί της ήταν η ανακούφιση ότι ο μεγάλος Γολγοθάς της προσμονής για την τύχη του αδελφού της είχε τελειώσει. Όμως, η ίδια βίωνε το δικό της Γολγοθά και στο ανήσυχο βλέμμα της διέκρινες τη θέληση και τη πίστη να κερδίσει τη μάχη με την επάρατη νόσο. Με ένα αξιοθαύμαστο τρόπο μετέδιδε μια γαλήνη , ένα χαμόγελο ,μια αισιοδοξία με μεγάλες αντοχές

Κανένας από μας δεν πίστευε ότι η δοκιμασία που περνούσε θα ήταν τόσο σύντομη και σε λιγότερο από δύο μήνες θα εγκατέλειπε τα εγκόσμια. Είχα προγραμματισμένη επίσκεψη να την συναντήσω από κοντά στο σπίτι της, δεν πρόλαβα όμως.

Αγαπημενη και αξέχαστη μας Αντρούλλα,

Εκ μέρους ΟΛΩΝ των δημοτών Καραβα σε αποχαιρετούμε παραμονή του Νέου χρόνου, για το αιώνιο σου ταξίδι με το δακρύβρεχτο μαντήλι της αγάπης και της εκτίμησής μας να παραμένει μια σταθερή υπόμνηση ότι πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών και των στόχων που πάντοτε είχες για μια καλύτερη κοινωνία με αρχές και αξίες για μια αταλάντευτη δράση μέχρι να ελευθερωθεί η πατρίδα μας και μαζί η αγαπημένη κωμόπολή μας, ο αξέχαστος Καραβάς μας.

Αφήνεις πίσω σου ένα μεγάλο κενό και μια περηφάνια ξεχωριστή στην οικογένειά σου στο σύζυγο σου Γιάννη στα τρία παιδιά σου Σωκράτη, Χρίστο και Κυριάκο στον αδελφό σου Ευριπίδη και σε όλους όσους σε γνώρισαν και εργάστηκαν μαζί σου. Θα σε θυμόμαστε σαν μια ηρωίδα μητέρα και σύζυγο, μια προσωπικότητα που θα κοσμεί με το εκτόπισμα και την προσφορά της την κωμόπολη του Καραβά και την κοινωνία μας στο σύνολό της.

Η μνήμη σου θα φωτίζει τα βήματά μας σε μια πορεία διεκδίκησης και πίστης για καλύτερες μέρες.

Αιωνία σου η μνήμη.