Κηδεία Ανδρέα Διγενή – 20.01.2012

Επικήδειος Ανδρέα Διγενή – 20 Ιανουαρίου 2012

Εκκλησία Αγίου Παύλου Λευκωσία

Είναι με βαθιά θλίψη που πληροφορηθήκαμε το θάνατο ενός ακόμα αγαπητού δημότη του Καραβά, του Ανδρέα Διγενή.

Ο αγαπητός μας Αντρέας γεννήθηκε στον Καραβά το 1924. Το 1943 εντάχθηκε στο Βρετανικό στρατό και έλαβε μέρος σε αποστολή στην Παλαιστίνη και Ιταλία. Το 1950 εργοδοτείται στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ως εργάτης μια συνεχή προσφορά μέχρι το 1984 όπου αφυπηρέτησε. Παντρεύτηκε το 1957 τη Μερόπη Κρητικού από την Μύρτου και απέκτησε 3 παιδιά. Την Έλενα, το Μιχάλη και το Μάριο.

Ο αξέχαστος μας Ανδρέας υπήρξε αφοσιωμένος οικογενειάρχης, ξεχώριζε για τη σεμνότητα του χαρακτήρα του, είχε φιλοπρόοδες ιδέες και απόψεις. Αγάπησε τον Καραβά και τους ανθρώπους του, ήταν αναμιγμένος στα κοινά και έδειχνε την εκτίμησή του προς το συνάνθρωπο με διάφορους τρόπους.

Στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς προσπάθησε με διάφορους τρόπους να στηρίξει την οικογένειά του και να δώσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη βοήθεια στα παιδιά του.

Στις εκδηλώσεις του Δήμου και του Σωματείου μας, έδινε πολύ συχνά το παρών του. Πάντοτε με ευγένεια και καλή προσέγγιση, έδινε συμβουλές οι οποίες μετάφεραν αισιόδοξα μηνύματα και ηθική στήριξη σε όλους μας.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας που τον δυσκόλευαν στη μετακίνησή του.

Αξέχαστε μας Ανδρέα. Η σύζυγος και τα παιδιά σου, οι συγγενείς και φίλοι, σε αποχαιρετούμε για το αιώνιο σου ταξίδι, με το δακρύβρεχτο μαντήλι της αγάπης και τη εκτίμησης μας να συντροφεύει αιώνια τη μνήμη σου.

Η εισήγηση της οικογένειας να γίνουν εισφορές για το Ταμείο Ευημερίας Καραβιωτών είναι μια έμπρακτη απόδειξη συμπαράστασης στο έργο που επιτελεί ο Δήμος και το Προσφυγικό μας Σωματείο και εκφράζει ταυτόχρονα τα φιλεύσπλαχνα αισθήματα της αλληλεγγύης και της στήριξης του αξέχαστού μας Ανδρέα προς το δυσπραγούντα συνάνθρωπο μας.

Δέσμευσή μας παραμένει ότι η προσφορά όλων των Καραβιωτών που φεύγουν με τον πικρό καημό της προσφυγιάς θα παραμείνει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας σε όλους εμάς τους νεότερους, να συνεχίζουμε τη δύσκολη αποστολή μας μέχρι να λευτερωθεί η πατρίδα και μαζί και ο Καραβάς μας.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μας Ανδρέα.

Γιάννης Παπαϊωάννου – Δήμαρχος Καραβά