Κατακλυσμός Επαρχίας Κερύνειας – 5.6.17

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ


Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παραδοσιακή εκδήλωση του Κατακλυσμού της επαρχίας Κερύνειας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, στο υπαίθριο θεατράκι του Αγίου Τύχωνα στην Λεμεσό, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Kερύνειας και τη στήριξη των τριών Δήμων της επαρχίας μας, Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, την Ένωση Kοινοτήτων Επαρχίας Kερύνειας, καθώς και του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα και του Σωματείου “Χρυσομηλιά” Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας.


Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας κ. Γλαύκο Καριόλου και ομιλία από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, εκ μέρους των Κατεχομένων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά και της Ένωσης Κοινοτήτων. Στη συνέχεια διεξήχθησαν παραδοσιακά αγωνίσματα θαλάσσης, όπως αυτά γινόντουσαν στην Επαρχία Κερύνειας και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Κερύνειας και στο λιμανάκι της Λάμπουσας του Καραβά. Διεξήχθησαν τα παραδοσιακά θαλάσσια αγωνίσματα καταδίωξης πάπιας, εύρεσης τυχερού λεμονιού και μπουκάλας. Ακολούθησαν επιδείξεις από αθλητές τμημάτων του Ομίλου.


Tο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε ενότητα με Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς.


Βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν η αναβίωση των εθίμων με σκοπό τη διατήρησή τους. Όπως τονίστηκε από τον ομιλητή της εκδήλωσης, Δήμαρχο Καραβά, «Με τα μάτια της ψυχής μας στραμμένα στη δική μας Επαρχία, στη δική μας θάλασσα, στα χωριά και την Πόλη μας, αναβιώνουμε τα ήθη και έθιμά μας. Αναβαπτιζόμαστε στην κολυμβήθρα της μακραίωνης ιστορίας και παράδοσης μας. Για να ενδυναμώσουμε τη θέλησή μας και να ανανεώσουμε την υπόσχεση πως, όσα εμπόδια, όσες θυσίες και αν χρειαστούν, δεν θα υποστείλουμε την αγωνιστική προσπάθεια για επιστροφή στη γη μας σε συνθήκες ελευθερίας, μονιμότητας  και αξιοπρέπειας».
Ο Δήμαρχος Καραβά απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση