Κατακλυσμός Επαρχίας Κερύνειας – 4 Ιουνίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ


Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παραδοσιακή εκδήλωση του Κατακλυσμού της επαρχίας Κερύνειας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012, στο χώρο του οικήματος του Ναυτικού Ομίλου Kερύνειας στη Λεμεσό, με διοργανωτές τους τρεις Δήμους της επαρχίας μας, Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, την Ένωση Kοινοτήτων Επαρχίας Kερύνειας και το Ναυτικό Όμιλο Kερύνειας.


   

Η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου χαιρετίζει την εκδήλωση


Άποψη από την εκδήλωση


Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας κ. Γιώργο Χατζηπαναγή, τον κ. Χριστάκη Σταυρίδη εκ μέρους της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας και το Δήμαρχο Λαπήθου κ. Νεοπτόλεμο Κότσαπα, εκ μέρους των Κατεχομένων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και απεύθυνε χαιρετισμό η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου.


   

Απονομή τιμητικής πλακέτας στην Υπουργό Εσωτερικών από τους διοργανωτές της εκδήλωσης


Στιγμιότυπο από το αγώνισμα του ολισθηρού ιστού


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μεταξύ άλλων, παραδοσιακά αγωνίσματα ξηράς και θαλάσσης όπως αυτά γινόντουσαν στην Επαρχία Κερύνειας και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Κερύνειας και στο λιμανάκι της Λάμπουσας του Καραβά. Συγκεκριμένα διεξήχθησαν τα παραδοσιακά θαλάσσια αγωνίσματα, του ολισθηρού ιστού, καταδίωξης πάπιας, εύρεσης τυχερού λεμονιού. Στη συνέχεια ακολούθησε βράβευση των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας οι οποίοι διακρίνονται με τις επιδόσεις τους τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.


Tο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, περιλάμβανε ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου «Χρυσομηλιά», Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας καθώς επίσης και μια μουσική ενότητα με το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη.


   

Ο Βουλευτής Κερύνειας Μάριος Μαυρίδης και ο Δήμαρχος Καραβά Γιάννης Παπαϊωάννου απονέμουν αναμνηστικό κύπελλο σε ένα από τους νικητές των παραδοσιακών αγωνισμάτων


Αναμνηστική φωτογραφία με αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε. Διακρίνονται οι Δήμαρχοι Καραβά και Λαπήθου, ο Αντιδήμαρχος Κερύνειας και η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου.


Βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν να τονιστεί η μεγάλη σημασία που όλοι πρέπει να δίνουμε στον πολιτισμό και τις ρίζες μας ιδιαίτερα σε μια περίοδο προσφυγιάς, όπου χρειάζονται πολλές αντοχές για να συνεχίζονται και να διατηρούνται οι παραδόσεις που για χρόνια διοργάνωναν οι πρόγονοί μας. Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές της εκδήλωσης, το παρελθόν και η πλούσια κληρονομιά μας, σφραγίζουν την ιστορία του τόπου μας και δίνουν κατεύθυνση και όραμα δημιουργίας σε όλους μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά στην οποία πρέπει να μεταλαμπαδεύουμε πληροφορίες και υλικό για την πλούσια πολιτιστική παράδοση των κατεχόμενων περιοχών μας.
 

Tο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης με το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη