Κατακλυσμός Επαρχίας Κερύνειας – 24.6.13


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ


Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παραδοσιακή εκδήλωση του Κατακλυσμού της επαρχίας Κερύνειας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, στο χώρο του οικήματος του Ναυτικού Ομίλου Kερύνειας στη Λεμεσό, με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Kερύνειας και τη στήριξη των τριών Δήμων της επαρχίας, Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά και την Ένωση Kοινοτήτων Επαρχίας Kερύνειας.


Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε αγιασμό από το Μητροπολίτη Κερύνειας κ. Χρυσόστομο, χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας κ. Οδυσσέα Πατσαλίδη, τον κ. Χριστάκη Σταυρίδη εκ μέρους της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας και το Δήμαρχο Κερύνειας κ. Γλαύκο Καριόλου, εκ μέρους των Κατεχομένων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά.


   

Άποψη από την εκδήλωση


Στιγμιότυπο από το αγώνισμα καταδίωξη της πάπιας


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε μεταξύ άλλων, παραδοσιακά αγωνίσματα ξηράς και θαλάσσης όπως αυτά γινόντουσαν στην Επαρχία Κερύνειας και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Κερύνειας και στο λιμανάκι της Λάμπουσας του Καραβά. Συγκεκριμένα διεξήχθησαν τα παραδοσιακά θαλάσσια αγωνίσματα, του ολισθηρού ιστού, καταδίωξης πάπιας, εύρεσης τυχερού λεμονιού. Στη συνέχεια ακολούθησε βράβευση των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας οι οποίοι διακρίνονται με τις επιδόσεις τους τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.


Tο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, περιλάμβανε ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου «Χρυσομηλιά», Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας καθώς επίσης και μια παραδοσιακή μουσική ενότητα με τσιαττιστά από τους Ξενή Παντελή, Χρίστο Τσιαλης, Γιάννη Ττίκκης και Χαράλαμπο Παντελή.


   

Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου απονέμει αναμνηστικό κύπελλο σε μια από τις αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας


Στιγμιότυπο από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα


Βασικός στόχος της εκδήλωσης ήταν να τονιστεί η μεγάλη σημασία που όλοι πρέπει να δίνουμε στον πολιτισμό και τις ρίζες μας ιδιαίτερα σε μια περίοδο προσφυγιάς, όπου χρειάζονται πολλές αντοχές για να συνεχίζονται και να διατηρούνται οι παραδόσεις που για χρόνια διοργάνωναν οι πρόγονοί μας. Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές της εκδήλωσης, το παρελθόν και η πλούσια κληρονομιά μας, σφραγίζουν την ιστορία του τόπου μας και δίνουν κατεύθυνση και όραμα δημιουργίας σε όλους μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά στην οποία πρέπει να μεταλαμπαδεύουμε πληροφορίες και υλικό για την πλούσια πολιτιστική παράδοση των κατεχόμενων περιοχών μας.