Καρναβαλίστικος Χορός Αθλητικού Σωματείου – 18 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καρναβαλίστικος Χορός Αθλητικού Σωματείου


Pokka ΑΕΚ Καραβά – Λάμπουσα, 18 Φεβρουαρίου 2012


Πραγματοποιήθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στο ξενοδοχείο «Αρσινόη» στη Λεμεσό, ο καθιερωμένος Καρναβαλίστικος Χορός του αθλητικού  σωματείου της κωμόπολης Καραβά, ΡΟΚΚΑ ΑΕΚ Καραβά – Λάμπουσα. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ουράνιου Ιωαννίδη και σε αυτή παρευρέθηκαν πέρα των 200 Καραβιωτών και φίλων της κωμόπολής.


Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του προέδρου του Διοικητικού Συμβούλιου της Pokka ΑΕΚ – Λάμπουσα ο Α’ Αντιπρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Παπαπέτρου. Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο πρόεδρος του ΚΟΠΕ και επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου, κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού, ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης και ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καραβά ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:


   

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη σχολή χορού της κ. Γιόλας Κοζάκου


Αναμνηστική φωτογραφία μετά τη απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ουράνιο Ιωαννίδη. Από αριστερά Δήμαρχος Καραβά, Γιάννης Παπαϊωάννου, Ουράνιος Ιωαννίδης, Δαμιανός Χατζηδαμιανού (πρόεδρος ΚΟΠΕ) και Νίκος Παπαπέτρου (Αντιπρόεδρος ΡΟΚΚΑ ΑΕΚ Λάμπουσα)


«Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά μεταφέρω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το πολύπλευρο, πολυδιάστατο και πολύ αξιόλογο έργο που επιτελεί το Αθλητικό Σωματείο της κωμόπολής μας ΡΟΚΚΑ ΑΕΚ Καραβά-Λάμπουσα. Νιώθουμε πραγματικά περήφανοι γιατί το αθλητικό μας Σωματείο προβάλλει τον Καραβά με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις του και δίνει με τη δράση του μια έμπρακτη απάντηση προς όλους ότι «ο Καραβάς ζει και μας καθοδηγεί». Οι δυσκολίες και οι θυσίες που χρειάζονται είναι πάρα πολλές και επειδή το μέγεθος αυτής της προσπάθειας είναι πάρα πολύ μεγάλο, συγχαρητήρια μεταφέρω πρώτιστα στον πρόεδρο του Σωματείου κ. Παντελή Κωνσταντίνου και στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία με πολλή αφοσίωση καταφέρνουν να υλοποιούν τέτοιους μεγάλους στόχους και διακρίσεις. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα πετόσφαιρας ανδρών την περσινή χρονιά, οι πρόσφατες διακρίσεις που πέτυχε η ομάδα σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η ανάλογη προβολή που έγινε για το θέμα είναι μερικά ξεχωριστά παραδείγματα που προβάλλουν το πολύ αξιόλογο έργο και τις δραστηριότητες του αθλητικού μας Σωματείου».


Το πρόγραμμα την εκδήλωσης περιελάμβανε χορευτική ενότητα από τη σχολή χορού της κ. Γιόλας Κοζάκου Ηροδότου. Επίσης έγινε βράβευση των καλύτερων αμφιέσεων της βραδιάς.


Ειδικά για την εκδήλωση κυκλοφόρησε αναμνηστική έκδοση στην οποία υπήρχε πληροφοριακό υλικό για το Σωματείο και τις διακρίσεις του καθώς και ευχές από φορείς, οργανώσεις, σωματεία και φίλους του Σωματείου.


   

Η κ. Μάρω Χατζηστεφάνου εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, απονέμει τιμητική πλακέτα σε μια από τις ομάδες που βραβεύτηκαν για τις καλύτερες αμφιέσεις


Αναμνηστική φωτογραφία με τους διαγωνιζομένους που βραβεύτηκαν για τις καλύτερες αμφιέσεις  


Ένας από τους στόχους της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι παρευρισκόμενοι για την πετυχημένη πορεία του Αθλητικού Σωματείου Καραβά στο πρωτάθλημα πετόσφαιρας, μια πορεία η οποία τιμά τον Καραβά αλλά και όλους τους Καραβιώτες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεγάλη προσπάθεια και στον πολύ καλό προγραμματισμό που γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο για να πετυχαίνει το σωματείο σημαντικές διακρίσεις τόσο σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις όσο και στο Παγκύπριο πρωτάθλημα πετόσφαιρας, μια προσπάθεια που συνδέεται και με την καλή απόδοση των προπονητών και των αθλητών του σωματείου.  Ένας άλλος στόχος της εκδήλωσης ήταν να φέρει τους σκορπισμένους Καραβιώτες που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου πιο κοντά, έτσι ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους και να διασκεδάσουν μέσα σε μια χαρούμενη και καρναβαλίστικη ατμόσφαιρα.


Από τη συγκέντρωση ήταν έντονο το συναίσθημα μεταξύ όλων των παρευρισκομένων ότι τα 38 χρόνια προσφυγιάς είναι πάρα πολλά και ότι όλοι μαζί πρέπει να συντηρούμε δυνάμεις για να προβάλλεται η κατεχόμενη γη μας, μέσα από τον αθλητισμό και τις άλλες δραστηριότητες που διοργανώνουν τα οργανωμένα σύνολα της κωμόπολης Καραβά. Η δράση των προσφυγικών μας σωματείων και των κατεχόμενων μας Δήμων είναι σημαντική γιατί έτσι συντηρείται ο πόθος της επιστροφής και της δικαίωσης των Εθνικών μας στόχων.
 

Η αναμνηστική έκδοση που κυκλοφόρησε ειδικά για την εκδήλωση