Καρναβαλίστικος Χορός ΑΕΚ – Λάμπουσα – 26 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


POKKA ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΑΒΑ – ΛΑΜΠΟΥΣΑ,


26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011


Πραγματοποιήθηκε για εντέκατη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στο ξενοδοχείο «Αρσινόη» στη Λεμεσό, ο καθιερωμένος Καρναβαλίστικος Χορός του αθλητικού  σωματείου της κωμόπολης Καραβά, Αθλητική Ένωση Καραβά – Λάμπουσα. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καραβά και σε αυτή παρευρέθηκαν πέρα των 250 Καραβιωτών και φίλων της κωμόπολής.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου της Pokka ΑΕΚ – Λάμπουσα κ. Παντελής Κωνσταντίνου και ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε επίσης ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας και πρώην πρόεδρος του σωματείου ΑΕΚ – Λάμπουσα κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο 19χρονος αθλητής του σωματείου, Δημήτρης Μινασίδης που ξεχωρίζει με τις επιτυχίες του σε διαγωνισμούς της άρσης βαρών στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από τη σχολή χορού της κ. Γιόλας Κοζάκου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης βραβεύσεις των καλύτερων αμφιέσεων της βραδιάς.


   

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου της Pokka ΑΕΚ – Λάμπουσα κ. Παντελής Κωνσταντίνου απονέμει τιμητικό βραβείο στο 19χρονο αθλητή της άρσης βαρών, Δημήτρη Μινασίδη ο οποίος ξεχωρίζει με τις επιτυχίες του


Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη σχολή χορού της κ. Γιόλας Κοζάκου


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Κερύνειας κ. Σοφοκλής Φυτής, η δήμαρχος Κερύνειας κ. Μαρία Ιωάννου, ο πρόεδρος τα Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας κ. Δήμος Γιάγκου, το μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Δημήτρης Λόρδος, οι πρόεδροι των προσφυγικών σωματείων ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας, του σωματείου «ο Καραβάς», του σωματείου Βασίλειας και ο Βασίλης Μαντράλης, δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δήμου Λαπήθου.


Ένας από τους στόχους της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι παρευρισκόμενοι για την πετυχημένη πορεία του Αθλητικού Σωματείου Καραβά στο πρωτάθλημα πετόσφαιρας, μια πορεία η οποία τιμά τον Καραβά αλλά και όλους τους Καραβιώτες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεγάλη προσπάθεια και στον πολύ καλό προγραμματισμό που γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο για να πετυχαίνει το σωματείο σημαντικές διακρίσεις, μια προσπάθεια που συνδέεται και με την καλή απόδοση των προπονητών και των αθλητών του σωματείου.  Ένας άλλος στόχος της εκδήλωσης ήταν να φέρει τους σκορπισμένους Καραβιώτες που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου πιο κοντά, έτσι ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους και να διασκεδάσουν μέσα σε μια χαρούμενη και καρναβαλίστικη ατμόσφαιρα.


   

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη βράβευση των καλύτερων αμφιέσεων  μαζί με τους μικρούς διαγωνιζομένους


Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη βράβευση των καλύτερων αμφιέσεων  μαζί με τους ενήλικες διαγωνιζομένους


Από τη συγκέντρωση ήταν έντονο το συναίσθημα μεταξύ όλων των παρευρισκομένων ότι τα 36 χρόνια προσφυγιάς είναι πάρα πολλά και ότι όλοι μαζί πρέπει να συντηρούμε δυνάμεις για να προβάλλεται η κατεχόμενη γη μας, μέσα από τον αθλητισμό και τις άλλες δραστηριότητες που διοργανώνει ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα της κωμόπολης. Η δράση των προσφυγικών μας σωματείων και των κατεχόμενων μας Δήμων είναι σημαντική γιατί έτσι συντηρείται ο πόθος της επιστροφής και της δικαίωσης των Εθνικών μας στόχων. Μια δύσκολη αποστολή η οποία όμως συνδέεται με την ιστορία τις παραδόσεις της σκλαβωμένης γης μας και με την ανεκτίμητη προσφορά των προγόνων μας μέσα από το χρόνο.


   

Ο κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού, πρόεδρος της ΚΟΠΕ απονέμει τιμητική πλακέτα σε μια από τις τρεις ομάδες που βραβεύτηκαν για τις καλύτερες αμφιέσεις


Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, απονέμει ένα από τα βραβεία καλύτερης αμφίεσης