Καραβιώτικη Καλλιτεχνική Εκδήλωση – 6 Ιουλίου 2011 – Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ – Λάμπουσα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μια αξιόλογη Καραβιώτικη Καλλιτεχνική εκδήλωση


από το σωματείο Pokka – Αθλητική ‘Ένωση Καραβά – Λάμπουσα


Τετάρτη – 6 Ιουλίου 2011


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011, στο ανοικτό θεατράκι «Ονήσιλλος» δίπλα από το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο του ΚΟΑ στη Λεμεσό καλλιτεχνική/πολιτιστική εκδήλωση με διοργανωτή το Αθλητικό Σωματείο του Καραβά, POKKA – ΑΕΚ Καραβά – Λάμπουσα.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμούς εκ μέρους του προέδρου το σωματείου ΡΟΚΚΑ – ΑΕΚ Καραβά – Λάμπουσα κ. Παντελή Κνσταντίνου τον οποίο ανάγνωσε ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Παπαπέτρου, από τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ κ. Δαμιανό Χατζηδαμιανού, από το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και από τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ουράνιο Ιωαννίδη. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν επίσης ο πρώην Δήμαρχος Καραβά κ. Πανίκος Τσέντας και ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα κ. Πάμπος Ιωάννου.


Στην εκδήλωση επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τους διοργανωτές σε όλα τα μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος του Αθλητικού Σωματείο της ΑΕΚ – Καραβά τα οποία έλαβαν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις πριν το 1974 στην Κύπρο και το εξωτερικό. Οι αναφορές σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που με πολλή επιτυχία έχει πραγματοποιήσει η ΑΕΚ Καραβά πριν το 1974 έφεραν στη μνήμη όλων αξέχαστες στιγμές περηφάνιας, με τη συγκίνηση να είναι έντονα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των παρευρισκομένων.


 

 


 Στιγμιότυπο από την εκδήλωση


 Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ουράνιος Ιωαννίδης απονέμει τιμητική πλακέτα στην κ. Πίτσα Χαρμαντά Πρωτοπαπά


Τιμήθηκαν για τη σημαντική προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του Καραβά, χορευτές, χοροδιδάσκαλοι, μουσικοί και υπεύθυνοι των καλλιτεχνικών προγραμμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον επικεφαλής του χορευτικού τμήματος της ΑΕΚ κ. Γλαύκο Χαρμαντά ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει με την καθοδήγησή του πολύτιμες υπηρεσίες, στο χορευτικό σχήμα του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας στην Ελλάδα. Επίσης τιμήθηκε για τη διαχρονική προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του Καραβά και για τη βοήθειά της στο Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ Καραβά η κα. Πίτσα Πρωτοπαπά Χαραμαντά.


Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, παιδιά από το χορευτικό σχήμα του λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού και του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας, παρουσίασαν μια ξεχωριστή και συνάμα συγκινητική ενότητα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.


   

 Στιγμιότυπο από τη χορευτική παρουσίαση του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού


 Στιγμιότυπο από τη χορευτική ενότητα με το Λύκειο Ελληνίδων Σαλαμίνας


Η μαζική παρουσία των σκορπισμένων Καραβιωτών και φίλων της POKKA – ΑΕΚ – Λάμπουσα στην εκδήλωση έδωσε τα δικά της μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης σε πρωτοβουλίες που προβάλλουν τον Καραβά και τους ανθρώπους του. Και όπως πολύ σωστά τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, μέσα από τη δράση των σωματείων μας συντηρείται η φλόγα της επιστροφής και ενδυναμώνεται η κοινή προσπάθεια για να ελευθερωθεί ο τόπος μας το συντομότερο δυνατό, μέχρι που ο ήλιος της δικαιοσύνης φωτίσει τα σκλαβωμένα χωριά και τις πόλεις μας και φέρει τη γαλήνη στις καρδιές όλων μας.
 

 Αναμνηστική φωτογραφία με τους διοργανωτές και τους τιμηθέντες στην εκδήλωση