Καραβιώτικα Δρώμενα 2013 – τεύχος 6ο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ετήσια Έκδοση Δήμου Καραβά


«Καραβιώτικα Δρώμενα 2013» – τεύχος 6ο


 


Ο Δήμος Καραβά ανακοινώνει ότι η ετήσια έκδοσή του με τίτλο «Καραβιώτικα Δρώμενα 2013», τεύχος έκτο, αναμένεται να κυκλοφορήσει τις προσεχείς λίγες ημέρες. Η συλλογή του υλικού έχει ολοκληρωθεί και το περιοδικό βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εκτύπωσης. Με την κυκλοφορία του θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Καραβά στο www.karavas.org.cy.


Η έκδοση «Καραβιώτικα Δρώμενα» η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια σημαντική ποιοτική πρωτοβουλία του Δήμου Καραβά για προβολή και καταγραφή της ιστορίας, του πολιτισμού και των θρησκευτικών παραδόσεων της κωμόπολης Καραβά με απώτερο στόχο τη μεταλαμπάδευση ιστορικών στοιχείων και πληροφοριών στους νέους μας και τη διατήρηση άσβεστης της μνήμης των κατεχόμενων εδαφών μας μέχρι την εκπλήρωση του στόχου για ελευθερία του τόπου μας.


Στην έκδοση υπάρχουν ιστορικές πληροφορίες για τους θησαυρούς της Λάμπουσας, για τη συμβολή του Καραβά στους Βαλκανικούς πολέμους το 1912-13, στοιχεία για το Καραβά και τη Λάπηθο την περίοδο του 1821, στοιχεία για την εκπαίδευση στον Καραβά τέλη του 19ου αιώνα, αναφορά για τη σύνδεση του ήρωα Κυριάκου Μάτση με τον Καραβά καθώς και πληροφορίες για προσωπικότητες του Καραβά που έχουν διακριθεί σε τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Στο μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης γίνεται αναφορά στην πλούσια δραστηριότητα του Δήμου Καραβά και των οργανωμένων συνόλων του Καραβά κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου 2012.