Καραβάς – Κύθηρα: Πολιτιστική συνάντηση αδελφοσύνης – 18.11.13

Καραβάς – Κύθηρα: Πολιτιστική συνάντηση αδελφοσύνης


Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Δήμοι Καραβά και Κυθήρων, με τίτλο «Καραβάς – Κύθηρα: Πολιτιστική συνάντηση αδελφοσύνης».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο και περιλάμβανε χαιρετισμούς από τους Δήμαρχους Καραβά και Κυθήρων, κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και Θεόδωρο Κουκούλη αντίστοιχα, τον πρόεδρο της κοινότητας Καραβά Κυθήρων κ. Γιώργο Τζάκο, τον πρόεδρο του προσφυγικού σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, το Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο και την εκπρόσωπο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Α’ Λειτουργό Εκπαίδευσης κα Άννα Βιολάρη.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τρεις παρουσιάσεις από μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας Καραβά και Κυθήρων με θέμα «Κοινά χαρακτηριστικά των κοινοτήτων Καραβά Κύπρου και Κυθήρων» από τη Μαρία Κλαβαριώτη, αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, «Η θεά Αφροδίτη – Ιστορικές αναφορές και η σύνδεσή της με την Κύπρο και τα Κύθηρα» από τη Ντίνα Γεωργιάδου, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά και «Αξιοθέατα των Κυθήρων» από την Ανδριανή Κουκούλη, μέλος της επιτροπής νεολαίας του Δήμου Κυθήρων.


Στη συνέχεια υπογράφηκε το 2ο μέρος του πρωτόκολλου αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων, Καραβά και Κυθήρων σε συνέχεια την πρώτης τελετής αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2012 στα Κύθηρα. Τονίστηκε από όλους τους ομιλητές ότι ο πολιτισμός είναι η βάση από την οποία αναδεικνύεται η ιστορική ταυτότητα και οι παραδόσεις της κάθε περιοχής και ότι η αδελφική σύνδεση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο Δήμων, Καραβά και Κυθήρων θα δώσει προοπτικές μιας ποιοτικής δραστηριοποίησης σε πολλούς τομείς που συνδέονται με την ιστορία, τον πολιτισμό και την πρόοδο των κατοίκων των δύο γεωγραφικών χώρων.


Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχε το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε με συνδετικά κείμενα που έδωσαν με επιτυχία το στίγμα της εκδήλωσης, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, Λουκία Μούγη.


Επίσης στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφικό υλικό από τους Δήμους Καραβά και Κυθήρων.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 


Αναμνηστική φωτογραφία αμέσως μετά την υπογραφή του πρωτόκολλου αδελφοποίησης με τους Δημάρχους και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων Καραβά και Κυθήρων