Καραβάς-Αμύνταιο, οι αδελφοί Δήμοι – 19.11.17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΑΣ – ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΗΜΟΙ»


19 Νοεμβρίου 2017


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, εκδήλωση με τίτλο «Αμύνταιο και Καραβάς – Οι αδελφοί Δήμοι».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια φιλοξενίας εικοσαμελούς αποστολής από το Δήμο Αμυνταίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, την περίοδο 17-21 Νοεμβρίου, με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων Δήμων.


Η εκδήλωση περιελάμβανε μεταξύ άλλων, χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Καραβά, κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και τον Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Κώστα Θεοδωρίδη και ομιλίες για το Αμύνταιο και τον Καραβά από τον κ. Γιώργο Τρυφωνόπουλο και την κ. Πίτσα Πρωτοπαπά αντίστοιχα.


Στη συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να γνωρίσουν τον Καραβά και το Αμύνταιο μέσα από προβολές φωτογραφιών, για τον Καραβά, στους ήχους του τραγουδιού «Ύμνος του Καραβά», σε στίχους μ. Δημήτρη Κοζάκου και μουσική/ερμηνεία Μάριου Χαραλαμπίδη και για το Αμύνταιο με τη μουσική συνοδεία των χάλκινων της Φλώρινας.


Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών και μουσικό μέρος τον καταξιωμένο βιολονίστα προεξάρχοντα της Συμφωνικής Oρχήστρας Κύπρου, Volfgang Schroeder και την κόρη του Ελένα.


Την περίοδο της παραμονής της στην Κύπρο, η αποστολή από τον Δήμο Αμυνταίου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί μεταξύ άλλων, τον χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού, να καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και να παρακολουθήσει την παραδοσιακή πολιτιστική εκδήλωση του Καραβά  «Χορός του Λεμονιού» που πραγματοποιήθηκε τα Σάββατο 18 Νοεμβρίου στον πολύχωρο εκδηλώσεων Pavilion.

Ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ
των Δημάρχων Αμυνταίου και Καραβά


Αναμνηστική φωτογραφία με τον Δήμαρχο και
μέλη της αποστολής από τον Δήμο Αμυνταίου,
τον Δήμαρχο Καραβά, μέλη του Δ.Σ. Καραβά
 και τη Δημοτική Γραμματέα