Φιλολογικό μνημόσυνο Μίκη Σιακαλλή – 11.10.13

Φιλολογικό μνημόσυνο Μίκη Σιακαλλή


Παρασκευή – 11 Οκτωβρίου 2013


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος  Καραβιωτών, φιλολογικό μνημόσυνο στη μνήμη του ιδρυτή του λαογραφικού ομίλου «Αδούλωτοι», Μίκη Σιακαλλή. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο προσφυγικός λαογραφικός όμιλος «Αδούλωτοι» Σιακαλλή σε συνεργασία με τους Δήμους Λαπήθου και Καραβά.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε σύντομες παρουσιάσεις από τους Δημάρχους Λαπήθου και Καραβά, κ. Νεοπτόλεμο Κότσαπα και Γιάννη Παπαϊωάννου αντίστοιχα και αναφορές στο πολύπλευρο έργο και την προσφορά του αξέχαστου Μίκη Σιακαλλή από τον αθλητικογράφο κ. Πέτρο Χατζηχριστοδούλου και τον εκπρόσωπο του ομίλου «Αδούλωτοι» Σιακαλλή Κυριάκο Ιακωβίδη.


   

Άποψη από την εκδήλωση


Ο Κυριάκος Ιακωβίδης, εκ μέρους του προσφυγικού λαογραφικού ομίλου «Αδούλωτοι» παρουσίασε το έργο και την προσφορά του αείμνηστου Μίκη Σιακαλλή


Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχε το χορευτικό συγκρότημα του ομίλου το οποίο παρουσίασε ενότητες με παραδοσιακούς Κυπριακούς χορούς. Μουσικές παρεμβάσεις ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τον  Μιχάλη Ττερλικκά και τους συνεργάτες τους.


Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε επίσης έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του αξέχαστου Μίκη Σιακαλλή.


   

Στιγμιότυπο από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μέλη από το συγκρότημα «Αδούλωτοι»


Μουσικό σχήμα με τον Μιχάλη Τερλικκά παρουσίασε παραδοσιακά Κυπριακά τραγούδια


Προηγήθηκε αιμοδοσία εις μνήμη του Μίκη Σιακαλή από φίλους και εκτιμητές του έργου του.


Όπως τονίστηκε από όλους τους ομιλητές, η πολυσήμαντη και πολυεπίπεδη προσφορά του αείμνηστου Μίκη Σιακαλλή θα παραμείνει πυξίδα ζωής για όλες τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που συνδέονται με την πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή των παραδόσεων του τόπου μας.


   

Το χορευτικό συγκρότημα «Αδούλωτοι» με επικεφαλής τον ιδρυτή του Μίκη Σιακαλλή σε αποστολή στην Κίνα το 1990


Βράβευση του συγκροτήματος «Αδούλωτοι» στο φεστιβάλ Λευκάδας το 1980