Εσπερινός Αγίου Ευλαλίου – Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΛΑΛΙΟΥ


Παρασκευή 21η  Οκτωβρίου, ώρα 5.30 μ.μ. 


Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα και Αγίου Μακαρίου  Δασουπόλεως  Ο Δήμος Καραβά και το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα – Αγίου Μακαρίου Δασουπόλεως, διοργανώνουν για δεύτερη φορά στην προσφυγιά τον εσπερινό του Αγίου Ευλαλίου, πρώτου επισκόπου Λαμπούσης.


Το εκκλησάκι του Αγίου Ευλαλίου βρίσκεται στην περιοχή της αρχαίας Λάμπουσας, δίπλα από το μοναστήρι της Παναγίας Αχειροποιήτου στα δημοτικά όρια Καραβά και εικόνα του Αγίου (δωρεά Καραβιωτών) υπάρχει στην εκκλησία  Αποστόλου Βαρνάβα – Αγίου Μακαρίου στη Δασούπολη. Ο εσπερινός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21η Οκτωβρίου και ώρα 5.30 μ.μ και σε αυτόν θα προστεί ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.


Καλούνται όλοι οι δημότες Καραβά και φίλοι της κωμόπολης, όπως παρευρεθούν στον εσπερινό τιμώντας έτσι ένα Άγιο της Κύπρου, ο οποίος συνδέεται με την πλούσια θρησκευτική παράδοση και ιστορία της κατεχόμενης γης μας.  Ψάλλοντας κι ακούοντας το απολυτίκιό του αντλούμε δυνάμεις και πίστη να συνεχίσουμε τη δύσκολη πορεία της προσφυγιάς μέχρι την ευλογημένη ώρα της απαλλαγής της πατρίδας μας από την Τουρκική κατοχή και της τέλεσης του εσπερινού και της θείας λειτουργίας στο ίδιο το εκκλησάκι του Αγίου στον Καραβά.  


 «Θεοσεβή Ευλάβιε, φύλαττε το ποίμνιό σου από κάθε βλάβη και θλίψη και περίσταση και με τις προσευχές σου απάλλαξε από κάθε συμφορά και αιχμαλωσία θαυμάσιε, για να σε τιμούμε ως πραγματικό ποιμένα και μέγα συνήγορο της Αγίας Τριάδας».


   

 Η εικόνα του Αγίου Ευλαλίου που βρίσκεται στην εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα – Αγίου Μακαρίου στη Δασούπολη


 Το εκκλησάκι του Αγίου Ευλαλίου στον Καραβά – Φωτογραφία πριν το 1974