Εσπερινός Αγίας Ειρήνης – 4.5.17


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ


Πέμπτη 4 Μαΐου 20176 – Εκκλησία Αγίου Στυλιανού, Λινόπετρα


 


Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», διοργάνωσαν με επιτυχία για ακόμη μια χρονιά στην προσφυγιά, τον εσπερινό της Αγίας Ειρήνης.


Στον εσπερινό ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2016 στην εκκλησία Αγίου Στυλιανού στη Λινόπετρα Λεμεσού, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ Χρυσόστομος.


Η παρουσία των δημοτών του Καραβά και των φίλων της κωμόπολης στον εσπερινό ήταν αθρόα και συγκινητική. Τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύουν τις προσπάθειες του Δήμου Καραβά, και των οργανωμένων συνόλων της κωμόπολής Καραβά, για προβολή και διατήρηση της μνήμης των κατεχόμενων περιοχών μας και των θρησκευτικών μας μνημείων καθώς επίσης δίνει την ευκαιρία να ενδυναμωθεί η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των σκορπισμένων κατοίκων του Δήμου Καραβά.


Η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στον Καραβά, κτίστηκε και διακοσμήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, από τον Πρωτοσύγκελο Λαυρέντιο και το γιο του Χατζηνικόλα, το γνωστό πρόκριτο του Καραβά που μαρτύρησε μαζί με τον Εθνομάρτυρα Κυπριανό και άλλους προκρίτους της Κύπρου στις σφαγές της 9ης Ιουλίου 1821. Σήμερα η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, όπως και οι άλλες εκκλησίες του Καραβά, βρίσκονται βουβές και εγκαταλελειμμένες και περιμένουν καρτερικά τους κατοίκους τους να επιστρέψουν.

Στγμιότυπα από την περιφορά των εικόνων