Εσπερινός Αγίας Ειρήνης – 4.5.15


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ


Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 – Εκκλησάκι Αγίου Φανουρίου


Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το προσφυγικό σωματείο «Ο Καραβάς», τις εκκλησιαστικές επιτροπές Αγίας Ειρήνης Καραβά και Αγίου Φανουρίου Αγίου Γεωργίου Κερύνειας διοργάνωσαν με επιτυχία για ακόμη μια χρονιά στην προσφυγιά, τον εσπερινό της Αγίας Ειρήνης.


Στον εσπερινό ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στην περιοχή του Γ.Σ.Π. στη Λευκωσία, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ Χρυσόστομος. Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου ανεγέρθηκε μετά από πρωτοβουλία των κατοίκων της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Κερύνειας.


Η παρουσία των δημοτών του Καραβά και των φίλων της κωμόπολης στον εσπερινό ήταν αθρόα και συγκινητική. Τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύουν τις προσπάθειες του Δήμου Καραβά, και των οργανωμένων συνόλων της κωμόπολής Καραβά, για προβολή και διατήρηση της μνήμης των κατεχόμενων περιοχών μας και των θρησκευτικών μας μνημείων καθώς επίσης δίνει την ευκαιρία να ενδυναμωθεί η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των σκορπισμένων κατοίκων του Δήμου Καραβά.   


Στιγμιότυπα από την τέλεση του εσπερινού της Αγίας Ειρήνης


Στην πραγματοποίηση του εσπερινού συμμετείχαν ο ιερέας του Καραβά Πάτερ Σάββας Παπαϊακώβου.


Η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στον Καραβά, κτίστηκε και διακοσμήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, από τον Πρωτοσύγκελο Λαυρέντιο και το γιο του Χατζηνικόλα, το γνωστό πρόκριτο του Καραβά που μαρτύρησε μαζί με τον Εθνομάρτυρα Κυπριανό και άλλους προκρίτους της Κύπρου στις σφαγές της 9ης Ιουλίου 1821. Σήμερα οι εκκλησίες της Αγίας Ειρήνης στον Καραβά και στην κοινότητα της Αγίας Ειρήνης, βρίσκονται βουβές και εγκαταλελειμμένες και περιμένουν καρτερικά τους κατοίκους τους να επιστρέψουν.