Επίσκεψη Αποστολής του Δήμου Καραβά στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου – 2-6.6.18

Επίσκεψη Αποστολής του Δήμου Καραβά στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου

Άγιο Όρος, 2- 6 Ιουνίου,  2018

 

Μετά από πρόσκληση από τον Πανοσιολογιότατο Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Χριστοφόρο, ο οποίος κατάγεται από τον Καραβά,  προς τον Δήμαρχο Καραβά, τον τέως Δήμαρχο και Πρόεδρο της Ομάδας στήριξης της Μονής  Γιάννη Παπαϊωάννου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Παπαπέτρου, αποστολή του Δήμου μετέβη στο Άγιο Όρος για επίσκεψη στην Μονή. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2 και 6 Ιουνίου  και μέλη της αποστολής ήσαν ο Δήμαρχος Νίκος Χατζηστεφάνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Παπαπέτρου.

Οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου Καραβά μετέβησαν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη, όπου διανυκτέρευσαν, και οδικώς στην Ουρανούπολη, από όπου πήγαν στηι Ι. Μονή την επόμενη μέρα, μέσω θαλάσσης. Έμειναν στην Μονή από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι το απόγευμα  της Τρίτης και κατόπιν επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη.  Στην Μονή οι Εκπρόσωποι του Δήμου ακολούθησαν το καθημερινό πρόγραμμα,  όπως εφαρμόζεται από την Μοναχική Κοινότητα. Έτυχαν δε ιδιαίτερης περιποίησης και ξενάγισης εκ μέρους του Ηγουμέμου Χριστοφόρου, ο οποίος φρόντησε ώστε να τους παραχωρηθούν ξεχωριστά δωμάτια και να ξεναγηθούν από μοναχούς σε όλα τα μέρη του μοναστηριού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου οι Εκπρόσωποι του Δήμου Καραβά είχαν συνεχή επικοινωνία με τον Ηγούμενο Χριστοφόρο, τόσο κατά τη διάρκεια των Ακολουθειών στις οποίες παρέστησαν και είχαν τιμητική θέση δίπλα από τον Ηγούμενο, όσο και κατά τον υπόλοιπο χρόνο, κατά τον οποίο ο Ηγούμενος τους συνόδευε προσωπικά. Επιπλέον, είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις, τόσο κατά την άφιξή τους, όσο και το βράδυ της πρώτης ημέρας της εκεί παραμονής τους.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καραβά προσέφεραν εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου στον Καραβιώτη Ηγούμενο της Μονής το μικρό λεύκωμα και τα Καραβιώτικα Δρώμενα που εξέδωσε ο Δήμος, καθώς και ένα ασημένιο αντίγραφο του δισκου με τον γάμο του Δαυίδ από τον θησαυρό της  Λάμπουσας. Τα αντικείμενα αυτά συγκίνησαν τον Ηγούμενο, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία έδειχνε στους συνεργάτες του τον παππού του μακαριστόν ιερέα του Αγίου Γεωργίου και τον πρόγονό του Ιωάννη Πηγασίου. Ο ίδιος πρόσφερε στους Καραβιώτες φιλοξενούμενούς του εκδόσεις της Ι. Μονής Γρηγορίου.

Ο Δήμαρχος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καραβά αναχώρησαν από τη Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου με τις καλύτερες αντυπώσεις για το έργο του Καραβιώτη Ηγουμένου και των μοναχών της Μονής.


 

Από την Επίσκεψη του Δημάρχου Καραβά Νίκου Χατζηστεφάνου και του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Παπαπέτρου
στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους