Σύντομος απολογισμός του έκτου έτους θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά

Συμπληρώθηκε ο έκτος χρόνος θητείας του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά. Πιο κάτω καταγράφεται σύντομος απολογισμός του χρόνου αυτού.

 

Εθνικό Θέμα/Διαφώτιση

 1. Το Εθνικό Θέμα και τα θέματα διαφώτισης αποτέλεσαν προτεραιότητα του Δήμου Καραβά. Για τον σκοπό αυτό έγιναν συνεχείς ενέργειες, είτε από τον Δήμο ξεχωριστά, είτε σε συνεργασία με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, είτε με τους δύο άλλους Δήμους της Επαρχίας, Κερύνειας και Λαπήθου, το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», την Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας και τον Όμιλο Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας.
 • Μεταξύ άλλων, διοργανώθηκε η καθιερωμένη αντικατοχική εκδήλωση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας στις 21 Ιουλίου του 2022 από τους Δήμους Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, την Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, τα Προσφυγικά Σωματεία «H Λάπηθος», «Ο Καραβάς» και τον Όμιλο Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας και στάληκαν ψηφίσματα στις Πρεσβείες των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 • Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής» της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων (ΕΚΔ) στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.
 • Στις 11 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών δημοσιογραφική Διάσκεψη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων για τις εκδηλώσεις «Μνήμες Κατεχόμενης Γης», για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983.
 • Στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2022, λειτούργησαν θεματικά περίπτερα για την Κατεχόμενη Γη μας επί της Λεωφόρου Αθηνών (Φοινικούδες) στη Λάρνακα. Η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό και δέχθηκε οργανωμένες επισκέψεις από σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.
 • Στις 14 Νοεμβρίου, οι Δήμοι, τα Δ.Σ. Νεολαίας Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου & Καραβά, τα Οργανωμένα Σύνολα και Κοινότητες της επαρχίας Κερύνειας διοργάνωσαν στη Λευκωσία Πανεπαρχιακή Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης Ανακήρυξης του Ψευδοκράτους.
 • Στις 15 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στο Δημοτικό θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος» στη Λάρνακα. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.
 1. Οι Δήμαρχοι των Κατεχόμενων Δήμων της Κύπρου συλλογικά, ως μέλη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων (ΕΚΔ), με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Πρόσφυγες Δημότες τους, κατέγραψαν και υπέβαλαν στην Παγκύπρια Επιτροπή Προσφύγων, υπόμνημα με τις βασικές τους θέσεις στο Κυπριακό, μαζί με εισηγήσεις και προτάσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος.
 2. Συνεχίστηκαν οι επαφές με τη Δικοινοτική Επιτροπή για το θέμα της συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, ειδικά της συντήρησης της Μονής της Αχειροποιήτου και του κοιμητηρίου Καραβά. Στις 24 Μαΐου με πρωτοβουλία του Δήμου Καραβά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Αρχών της Επαρχίας Κερύνειας με τον Πρόεδρο της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, κ. Σώτο Κτωρή, στην οποία έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Επιτροπής και για τα προγραμματιζόμενα έργα συντήρησης μνημείων στην Επαρχία Κερύνειας.
 3. Στις 26 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Καραβά με τον νέο Πρέσβη της Κύπρου στη Ρωσία κ. Κύπρο Γιωργαλλή, Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τους τρόπους προώθησης του Κυπριακού προβλήματος και της ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.
 4. Ο Δήμος Καραβά και τα οργανωμένα σύνολα των Καραβιωτών τέλεσαν για μια ακόμα χρονιά το καθιερωμένο μνημόσυνο των Καραβιωτών στην προσφυγιά. Το μνημόσυνο έγινε την Κυριακή, 3 Ιουλίου, στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Συνοικισμό Στρόβολος.
 5. Τα προσφυγικά Σωματεία «Ο Καραβάς» και «Η Λάπηθος», με τη στήριξη των εκτοπισμένων Δήμων Καραβά και Λαπήθου, πραγματοποίησαν εκδήλωση καταδίκης της κατάληψης των κωμοπόλεων Λαπήθου και Καραβά από τους τούρκους εισβολείς την 6ην Αυγούστου 1974.
 6. Στις 12 Αυγούστου ο Δήμος Καραβά εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της ενέργειας του ψευδοκράτους να προχωρήσει στην κατεδάφιση του κέντρου «Μύλοι» στον Καραβά, για να κτιστεί στη θέση του ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ο Δήμος προχώρησε επίσης στην αποστολή επιστολής στον Colin Steward, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά κ. Σώτο Κτωρή.
 7. Ο Δήμος Καραβά, ως μέλος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, συμμετείχε με εκδόσεις του σε δυο φεστιβάλ βιβλίων, στις 22-23 Οκτωβρίου στη Λευκωσία και στις 25-27 Νοεμβρίου στη Λεμεσό.
 8. Στις 30 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Καραβά, μαζί με τον τέως Δήμαρχο Γιάννη Παπαϊωάννου και τη φιλόλογο – ερευνήτρια Καλλιόπη Χαρμαντά Πρωτοπαπά, επισκέφτηκαν στο γραφείο του Επισκόπου Νεαπόλεως Πορφυρίου, την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου από την εκκλησία Αγίας Ειρήνης του Καραβά, η οποία είχε επαναπατριστεί στην Κύπρο.
 9. Εκδόθηκε σύντομο διαφωτιστικό φυλλάδιο για τον Καραβά στα γαλλικά και τα αγγλικά.
 10. Μεταφράστηκε η ιστοσελίδα του Δήμου Καραβά στα γαλλικά.
 11. Κατά τη διάρκεια του έτους ο Δήμαρχος συμμετείχε σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, στις οποίες μίλησε για την πλούσια δράση του Δήμου. Αρκετές από τις εκπομπές απευθύνονταν και στους αποδήμους.
 12. Το εθνικό μας θέμα προβάλλεται ανελλιπώς μέσα από τις δραστηριότητες για τον φερβολιτέ, όπως περιγράφονται στο σχετικό κεφάλαιο.

Πολιτιστικός τομέας

Πέραν των καθιερωμένων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καραβά κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν οι εξής πολύ αξιόλογες δράσεις:

 1. Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου και την Ένωση Κυπριών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε) πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία στις 4 Απριλίου 2022, εκδήλωση με τίτλο «Η Κύπρος και ο Καραβάς το 1821». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
 2. Τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 έγινε υπογραφή Πρωτοκόλλου Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών (ΠΙΚ) και του Συνδέσμου Κυπρίων Ιταλίας “ΝΗΜΑ”, με στόχο την προβολή των παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Καραβά, αλλά και την προώθηση του Εθνικού μας θέματος.
 3. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2022, ο Δήμος Καραβά συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Χαϊδαρίου και την Ένωση Κυπριών Ελλάδος εκδήλωση με τίτλο «100 Χρόνια Αλησμόνητες Πατρίδες». Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου και αποτελούσε αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής και τις «Αλησμόνητες Πατρίδες» της Μικράς Ασίας και του Πόντου, καθώς και στην αγωνιζόμενη για ελευθερία και δικαίωση της μαρτυρικής Κύπρου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτη Φωτίου και του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

Σχέσεις με αδελφοποιημένους Δήμους

 1. Την περίοδο 24 – 26 Ιουνίου 2022, αντιπροσωπεία του Δήμου Καραβά επισκέφθηκε την αδελφοποιημένη πόλη Suceava Ρουμανίας, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Δήμαρχου της πόλης κ. Ion Lungu με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Ιωάννη του Νέου, πολιούχου Αγίου της Suceava και των εκδηλώσεων με τίτλο «Ημέρες της Suceava» που την συνοδεύουν.
 2. Τον Ιούλιο ο Δήμαρχος Καραβά μετέβη στα Κύθηρα όπου συμμετείχε στο καθιερωμένο μνημόσυνο των Καραβιωτών που σκοτώθηκαν στο πραξικόπημα και την εισβολή των Τούρκων τον Ιούλιο του 1974, αλλά και όσων πέθαναν με ανεκπλήρωτο τον πόθο της επιστροφής στον Καραβά, καθώς και τους εκτελεσθέντες στις 9 Ιουλίου 1821 από τους Τούρκους, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός και οι Πρόκριτοι Καραβά και Λαπήθου. Το μνημόσυνο έγινε την Κυριακή 10 Ιουλίου, 2022 στην εκκλησία Αγίου Χαραλάμπους, στον Καραβά Κυθήρων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας 10 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Καραβά έδωσε διάλεξη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ποταμού με θέμα «Η συμβολή της Κύπρου και η ιδιαίτερη συνδρομή του Καραβά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821».

 1. Την περίοδο 21 – 25 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Suceava κ. Ίον Λούγκου φιλοξενήθηκε στην Κύπρο και στις 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το Β’ μέρος της τελετής αδελφοποίησης των δυο Δήμων.

Διοικητικά θέματα και θέματα Λειτουργίας

 1. Λειτούργησε με επιτυχία, για άλλη μια χρονιά, ο θεσμός του Συμβουλευτικού-Συντονιστικού Σώματος Καραβιωτών με τη συμμετοχή των νυν και προηγούμενων Δημάρχων και Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των οργανωμένων συνόλων Καραβά. Σκοπός του Σώματος είναι η ενημέρωση και αλληλοστήριξη μεταξύ των οργανωμένων συνόλων του Καραβά και ο συντονισμός των κοινών δραστηριοτήτων τους.
 2. Λειτουργεί ο θεσμός της συνάντησης όλων των μελών όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των οργανωμένων συνόλων του Καραβά.
 3. Ολοκληρώθηκαν ενέργειες, σε συνεργασία με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων για δημιουργία ενιαίας συλλογικής Σύμβασης για τους υπαλλήλους όλων των κατεχόμενων Δήμων και αναμένεται η οριστικοποίηση και υπογραφή της Σύμβασης.

Θέματα Οικήματος

 1. Συνεχίστηκε η αναδιαμόρφωση των χώρων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών (ΠΙΚ). Στα πλαίσια αυτά, και εκπληρώνοντας τη σχετική πρόνοια του Καταστατικού, δημιουργήθηκε το πρώτο μέρος του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης των Καραβιωτών σε ένα από τα δωμάτια του οικήματος.
 2. Ολοκληρώθηκε η αναδιαμόρφωση της εισόδου του ΠΙΚ και η κατασκευή ράμπας αναπήρων.
 3. Η πρώτη φάση ανέγερσης του Μνημείου που θα είναι αφιερωμένο στους Καραβιώτες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τους νεκρούς και αγνοουμένους μας και τους θανόντες στην προσφυγιά έχει ολοκληρωθεί. Αναμένεται η ολοκλήρωση του Μνημείου εντός του 2023.
 4. Αντικαταστάθηκαν τα πεπαλαιωμένα συστήματα μικροφωνικής που υπήρχαν στο οίκημα.
 5. Έγινε τρίψιμο και γυάλισμα του παρκέ στην αίθουσα χορού που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου.
 6. Συνεχίστηκε η σταδιακή αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών του οικήματος με φωτιστικά LED για εξοικονόμηση ενέργειας.
 7. Συνεχίζονται οι ενέργειες ώστε ο Δήμος και τα υπόλοιπα Σώματα που στεγάζονται στον χώρο να συμμορφωθούν με τους Κανονισμούς Ασφάλειας και Υγείας.

Κοινωνικός τομέας

 1. Ο Δήμος Καραβά συνέχισε τις συναντήσεις και την ψυχαγωγία των συνταξιούχων και ηλικιωμένων Καραβιωτών. Διοργανώθηκαν και το 2022 πρωινές συναντήσεις συνταξιούχων σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Στη Λευκωσία παρατέθηκε γεύμα στους συνταξιούχους στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, στη Λεμεσό η συνάντηση έγινε στο Πάρκο «Αμεμόμυλος» στο Κολόσσι και στην Πάφο η συνάντηση έγινε στο κέντρο «Mother’s Restaurant».
 2. Σε συνεργασία με τα υπόλοιπα οργανωμένα σύνολα του Καραβά συνεχίζεται η προσπάθεια βοήθειας άπορων οικογενειών, μέσω του Ταμείου Ευημερίας Καραβιωτών. Δόθηκαν για άλλη μια χρονιά χορηγίες κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.
 3. Σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2018, κοινοποιήθηκε στους Καραβιώτες η 4η έκδοση του μητρώου/καταλόγου με τους ιδιώτες επαγγελματίες Καραβιώτες. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να στηρίζουμε τους συνδημότες μας, αγοράζοντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, ως έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των Καραβιωτών. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί σε ηλεκτρονική μορφή, μέχρι να περιληφθούν, αν είναι δυνατόν, όλοι οι επαγγελματίες Καραβιώτες.

 

 

Δράσεις Προώθησης φερβολιτέ

Ο Δήμος και τα οργανωμένα σύνολα Καραβά καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για προώθηση της πολιτιστικής δράσης των Καραβιωτών, κυρίως με την προβολή, διατήρηση και μεταλαμπάδευση της τέχνης του «φερβολιτέ». Σε όλες τις δραστηριότητες για τον φερβολιτέ, ο Δήμος Καραβά πρόβαλε και προβάλλει το εθνικό μας πρόβλημα τονίζοντας ότι ο Καραβάς, που ήταν η περιοχή ανάπτυξης του φερβολιτέ στην Κύπρο είναι σήμερα κατεχόμενος από την Τουρκία. Τονίζεται έτσι ότι ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης είναι ακόμη σκλαβωμένο.

Το 2022 έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες:

 1. Ολοκληρώθηκε και εκτυπώθηκε η δίγλωσση έκδοση για τον φερβολιτέ με τίτλο «Ο φερβολιτές του Καραβά».
 2. Το βιβλίο «Ο φερβολιτές του Καραβά» βραβεύτηκε στην Γαλλία από το APPEL και έχει πάρει το βραβείο “Grand prix de la Francophonie”.
 3. Ο Δήμος Καραβά συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στις εκδηλώσεις που έγιναν από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και την παλιά Αρχιεπισκοπή για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.
 4. Ο Δήμος Καραβά, σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, πραγματοποίησε έκθεση Φερβολιτέ, στις 23 – 24 Σεπτεμβρίου 2022, στην Κυπριακή εστία στην Αθήνα. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν εκθέματα δαντέλας φερβολιτέ με παραδοσιακά και μοντέρνα μοτίβα, αλλά και κοσμήματα φτιαγμένα με την τέχνη του φερβολιτέ.
 5. Ο Δήμος Καραβά πραγματοποίησε στις 28 και 29 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φερβολιτέ Γαλλίας (Association Francaise de Frivolite), την πρώτη του έκθεση φερβολιτέ στην Γαλλία. Η έκθεση έγινε στην πόλη Rouen της Νορμανδίας και σκοπός της ήταν να προβάλει την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Καραβά και ολόκληρης της Κύπρου, η οποία έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γαλλίας.
 6. Στις 14 Δεκεμβρίου έγιναν με επιτυχία τα εγκαίνια της Δεύτερης Διεθνούς Έκθεσης φερβολιτέ με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Καραβά. Τα εγκαίνια έγιναν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και η έκθεση παρέμεινε ανοικτή μέχρι την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους ήθελαν να θαυμάσουν από κοντά τα υπέροχα δημιουργήματα των τεχνιτριών από τις τρεις αυτές χώρες.
 7. Συνεχίστηκαν για άλλη μια χρονιά τα μαθήματα φερβολιτέ του Δήμου Καραβά σε Λευκωσία και Λεμεσό. Τα μαθήματα στη Λευκωσία γίνονταν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών από τις εκπαιδεύτριες Καλλισθένη Λουκά Κοσιάρη και Μαρούλα Μανώλη και στη Λεμεσό από την Νούλλα Π. Στυλιανού. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν με την οικονομική στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδεία και Πολιτισμού.

Σχέσεις με Σωματεία Απόδημων Καραβιωτών

 1. Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συνάντηση με τους απόδημους Καραβιώτες, που βρίσκονταν στην Κύπρο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Καραβά και το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» και είχε σκοπό την υποδοχή των Αποδήμων Καραβιωτών που βρίσκονται στην Κύπρο και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των οργανωμένων συνόλων του Καραβά και των Σωματείων των Απόδημων Καραβιωτών.
 2. Συνεχίστηκαν οι επαφές με τα σωματεία αποδήμων στο εξωτερικό. Την 1η Μαΐου του 2022 ο Δήμαρχος απέστειλε χαιρετισμό για την εκδήλωση του Σωματείου «Λάμπουσα» Αμερικής  Taste of Cyprus.

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά

 1. Συνεχίστηκε για ακόμη μια χρονιά με επιτυχία η δραστηριοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά. Το Συμβούλιο Νεολαίας, σκοπό έχει την αλληλογνωριμία και σύσφιγξη των σχέσεων των νέων με καταγωγή τον Καραβά  μέσα από τη δημιουργική απασχόληση και υγιή ψυχαγωγία τους τον ελεύθερο τους χρόνο, με την ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλητισμού, του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής συνείδησης και του εθελοντισμού.
 2. Πραγματοποιούνται για ακόμη μια χρονιά τα μαθήματα Κυπριακών χορών του χορευτικού συγκροτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά και του παιδικού χορευτικού συγκροτήματος, με την οικονομική στήριξη του Δήμου.

Εκδόσεις/Άλλα θέματα

 1. Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 15ο τεύχος του περιοδικού «Καραβιώτικα Δρώμενα».
 2. Κυκλοφόρησε η δίγλωσση έκδοση «Ο Φερβολιτές του Καραβά», όπως αναφέρεται πιο πάνω.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Για την επίτευξη των πιο πάνω σημαντική ήταν η βοήθεια και η συμπαράσταση όλων των δραστηριοποιημένων Καραβιωτών. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε ιδιαίτερα στους πιο κάτω:

 • την Αντιδήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. Καραβά,
 • τον τέως δήμαρχο Γιάννη Παπαϊωάννου για τη συνεργασία και τη στήριξή του,
 • τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς»,
 • τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών,
 • την Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας Καραβά,
 • τη Νεολαία του Δήμου και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος,
 • τη φιλόλογο-ερευνήτρια Πίτσα Πρωτοπαπά για τη συνεχή συνεργασία της για την ετοιμασία της ετήσιας έκδοσης «Καραβιώτικα Δρώμενα»,
 • την τέως αντιδήμαρχο Καραβά/δημοτική σύμβουλο Μάρω Χατζηστεφάνου για τον συντονισμό της έκδοσης «Καραβιώτικα Δρώμενα» – τεύχος 15ο,
 • τη νομικό Χρυσάνθη Επιφανίου, για τη νομική επεξεργασία των εγγράφων της Συλλογικής Σύμβασης των υπαλλήλων των κατεχόμενων Δήμων,
 • τους καθημερινούς συνεργάτες του Δήμου, Ανδρέα Πατέρα, Ανδρέα Λάμπρου, Λουκή Ιακωβίδη και Ανδρέα Χαραλάμπους,

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στη δημοτική γραμματέα Έμιλυ Καραΐσκου και στη γραφέα Μαρία Κλεάνθους, καθώς και σε όλους τους φίλους, γνωστούς, συνεργάτες που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επίτευξη της αξιόλογης αυτής δράσης του Δήμου μας.

Δέσμευση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά είναι ότι θα συνεχιστεί η πολύπλευρη δραστηριοποίηση και δράση του Δήμου μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας τους το 2024.

Απώτερος στόχος η καλύτερη οργάνωση του Δήμου Καραβά, η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών και η διατήρηση άσβεστης της μνήμης της κατεχόμενης γης μας.

 

Νίκος Χατζηστεφάνου

Δήμαρχος Καραβά