Συνάντηση Γυναικών Δήμου Καραβά – 25.5.23

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε μια ακόμα συνάντηση Καραβιώτισσων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Μαΐου 2023, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν περισσότερες από 80 Καραβιώτισσες, οι οποίες είχαν την ευκαιρία, μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, να συναναστραφούν με φίλες και συντοπίτισσες και να θυμηθούν τα όμορφα χρόνια που έζησαν στον Καραβά.

Η συνάντηση ξεκίνησε με προβολή του φιλμ «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», σε ερμηνεία Μιχάλη Χατζηγιάννη και Γιώργου Νταλάρα. Την επιμέλεια του φιλμ είχε η γραμματειακή Λειτουργός του Δήμου, Μαρία Κλεάνθους. Ακολούθησε καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Καραβά, ο οποίος ενημέρωσε τις Καραβιώτισσες για τις προσεχείς εκδηλώσεις, καθώς και για όλες τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούν την παραδοσιακή δαντέλα του Καραβά «φερβολιτές».

Σε όλες τις Καραβιώτισσες προσφέρθηκε καφές/τσάι και αλμυρά, προσφορά των αδελφών Χρύσως, Ελένης και Αλέξη Σιακόλα, εις μνήμη των γονιών τους Γιαννούλας και Κώστα. Ο Δήμος Καραβά προσέφερε στις παρευρισκόμενες μικρή εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, την οποία είχε εκτυπώσει και δώσει σε όλους όσους είχαν παρευρεθεί στον εσπερινό της Αγίας Ειρήνης που πραγματοποίησε στις 4 Μαΐου 2023. Η εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, η οποία επαναπατρίσθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, βρισκόταν πριν την εισβολή, στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης τον Καραβά. Ο Δήμος προσέφερε επίσης στις Καραβιώτισσες, ένα αντίτυπο της ποιητικής συλλογής του αείμνηστου Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Κοζάκου με τίτλο «Τα σκλαβωμένα χωριά της επαρχίας Κερύνειας».

Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τις Καραβιώτισσες σε επόμενη συνάντηση την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 10.30 π.μ. στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών. Όλες οι συναντήσεις των Καραβιώτισσων πραγματοποιούνται κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Καραβά.