Συμμετοχή Δήμου Καραβά στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων – 20.5.23

Ο Δήμος Καραβά συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και την παλιά Αρχιεπισκοπή για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν δείγματα του παραδοσιακού κεντήματος του Καραβά «φερβολιτές» και Καραβιώτισσες τεχνίτριες επιδείκνυαν την τεχνική κατασκευής της ξεχωριστής αυτής δαντέλας του Καραβά.

Ο Δήμος Καραβά εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στις τεχνίτριες φερβολιτέ που αντιπροσώπευσαν τον Καραβά, Ανδρούλα Κοζάκου, Γιούλα Μουγιάση και Λούλα Αργυρού, για την προθυμία τους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην ετοιμασία της έκθεσης. Ευχαριστίες εκφράζει επίσης στην Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών και τον Διευθυντή του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης για την πρόσκλησή τους να συμμετέχει ο Δήμος Καραβά στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Δέσμευση του Δήμου Καραβά είναι να συνεχίσει να προωθεί, να προβάλλει και να μεταλαμπαδεύει την παραδοσιακή αυτή δαντέλα του Καραβά, που, από το 2016, αποτελεί στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου μας.