Εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων – 15.6.17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων μαθητών Λυκείων με καταγωγή τον Καραβά


Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017


Με βασικό στόχο την επιβράβευση των νέων αποφοίτων μαθητών με Καραβιώτικη καταγωγή, την αλληλογνωριμία μεταξύ τους και την προβολή ιστορικών στοιχείων και πληροφοριών για την κατεχόμενη κωμόπολη του Καραβά, η Σχολική Εφορεία Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά και με τη στήριξη του Δήμου Καραβά, διοργάνωσαν για 23η συνεχή χρονιά στην προσφυγιά, την καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών Σχολών που κατάγονται από τον Καραβά.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνολικά 30 περίπου απόφοιτοι νέοι με Καραβιώτικη καταγωγή που απεφοίτησαν από σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης από όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε μεταξύ άλλων, χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, το μέλος του Δ.Σ. του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», κ. Ανδρέα Χαραλάμπους, το Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο, την εκπρόσωπο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης κ. Στάλω Κουκουμά, το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, Σταυριάνα Κοντεμενιώτου καθώς και ομιλία από την Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Καραβά κ. Ανδρούλλα Χατζηδαμιανού Ασσιώτου.


Στη συνέχεια ακολούθησε απονομή συμβολικών δώρων σε όλους τους απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών σχολών που κατάγονται από τον Καραβά. Εκ μέρους των αποφοίτων απεύθυνε χαιρετισμό η απόφοιτος Κατερίνα Παπαϊωάννου.


Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε μουσική ενότητα με τη συμμετοχή του Ανδρέα Μιχαήλ και Χρήστου Βρακά και προβολές διαφανειών. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε με πετυχημένα συνδετικά κείμενα και αναφορές για τον Καραβά από το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά, Έλενα Μανέντζου.




Αναμνηστική φωτογραφία με τους απόφοιτους που τιμήθηκαν στην εκδήλωση,
το Μητροπολίτη Κυρηνείας, την εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τους διοργανωτές