Ελεύθερο Πανεπιστήμιο κατεχόμενων Δήμων Επαρχίας Κερύνειας – 7.10.13

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο κατεχόμενων Δήμων Επαρχίας Κερύνειας


2ος Κύκλος διαλέξεων – Δεύτερα 7 Οκτωβρίου 2013


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2012 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, η τελετή έναρξης του 2ου κύκλου διαλέξεων του ελεύθερου πανεπιστημίου κατεχόμενων Δήμων Επαρχίας Κερύνειας.


Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο κατεχόμενων Δήμων Επαρχίας Κερύνειας δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κύπρου και με τη συμμετοχή των Κατεχόμενων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, αλλά και με τη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Κερύνειας. Πρόκειται για σειρά εκλαϊκευμένων διαλέξεων οι οποίες είναι ανοικτές για το κοινό και προσφέρουν την ευκαιρία στο ευρύτερο σύνολο να ενημερωθεί για διάφορα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.


Θέμα της 1ης διάλεξης του 2ου κύκλου διαλέξεων ήταν «Δικαίωμα  ιδιοκτησίας  και ‘επιτροπή’ αποζημιώσεων» με ομιλητή τον Κώστα Μαυρίδη, Διδάκτωρ Χρηματοοικονομικής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συντονιστής της διάλεξης ήταν ο Πέτρος Παπαπολυβίου, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.


Οι διαλέξεις του ελεύθερου πανεπιστημίου κατεχόμενων Δήμων Επαρχίας Κερύνειας θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα. Η επόμενη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2013 με θέμα «Τα βυζαντινά προνόμια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και η οθωμανικότητα της εξουσίας του» με εισηγητή τον Μιχάλη Μιχαήλ, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.Στιγμιότυπο από τη διάλεξη