Έκθεση Τεχνών Νέων του Καραβά – 4.12.13


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πολιτιστική παρέμβαση Νεολαίας Καραβά


‘Έκθεση Τεχνών Νέων του Καραβά – 4 Δεκεμβρίου 2013


Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στον Στρόβολο, τα εγκαίνια της Γ’ Έκθεσης Τεχνών νέων του Καραβά με τίτλο «Η κληρονομιά μας» με συμμετοχές από νέους και νέες με καταγωγή τον Καραβά. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά με τη στήριξη του Δήμου Καραβά.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Αναπληρωτή Έπαρχο Κερύνειας κ. Μάριο Παναγίδη και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις από νέους με καταγωγή τον Καραβά. Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσε ο Αναπληρωτής Έπαρχος Λευκωσίας Κερύνειας κ. Μάριος Παναγίδης.


Το γενικό συντονισμό και την παρουσίαση της έκθεσης ανέλαβε η Α’ Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Καραβά Μαρία Κλαβαριώτη.


Εκ μέρους όλων των νέων που συμμετείχαν στην έκθεση η Μαρία Κλαβαριώτη ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:


«Η πολιτιστική αυτή συνάντηση μέσα από τις καλές τέχνες σκοπό της έχει να δώσει το ελπιδοφόρο μήνυμα της κληρονομιάς που μεταφέρεται από την παλιά γενιά που έζησε στον Καραβά, στη νέα που δεν έχει αυτά τα βιώματα και τις αναμνήσεις. Έχει όμως μια βαριά κληρονομιά που μένει στην ψυχή και το πνεύμα της. Και παρόλο που δεν έζησε στον Καραβά νιώθει την ίδια θέληση για επιστροφή αλλά και την ίδια αγάπη και περηφάνια για τον τόπο της».


   

Στιγμιότυπο από την τέλεση των εγκαινίων από τον Αναπλ. Έπαρχο Λευκωσίας-Κερύνειας κ. Μάριο Παναγίδη


Αναμνηστική φωτογραφία με τους νέους και νέες που συμμετείχαν στην έκθεση τεχνών, το Δήμαρχο Καραβά και τον Αναπλ. Έπαρχο Λευκωσίας-Κερύνειας κ. Μάριο Παναγίδη


Στην Έκθεση συμμετείχαν 31 νέοι και νέες, με έργα τους σε θέματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χειροτεχνίας, αρχιτεκτονικής, Video art, animation και φωτογραφίας.


Βασικός στόχος από τη διοργάνωση της έκθεσης ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους νέους με Καραβιώτικη καταγωγή να προβάλουν το ταλέντο τους μέσα από δικές τους δημιουργίες, να διοργανώσουν μια κοινή καλλιτεχνική δραστηριότητα και να εμπλακούν σε ένα δημιουργικό διάλογο με αφετηρία την κληρονομιά του τόπου μας.


Η οργανωτική επιτροπή που διοργάνωσε την έκθεσε κυκλοφόρησε μια καλαίσθητη περιεκτική έκδοση με πληροφορίες για όλους τους νέους με Καραβιώτικη καταγωγή που συμμετείχαν στην έκθεση.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.


Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 5 και 6 Δεκεμβρίου από τις 10.00πμ μέχρι τις 9.00μμ.