Έκθεση κεντημάτων «φερβολιτέ» – 21 – 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2013»


Έκθεση κεντημάτων «φερβολιτέ» – 21 – 28 Σεπτεμβρίου 2013


Η εβδομάδα 21-28 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η περίοδος διοργάνωσης εκδηλώσεων για τις «Ευρωπαϊκές ημέρες κληρονομιάς 2013». Τίτλος των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν παγκύπρια είναι «Ανακυκλώνοντας την παράδοση».


Πρόκειται για έναν θεσμό που καθιερώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός του θεσμού είναι να δώσει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει και να εκτιμήσει την αρχιτεκτονική και γενικά την πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής ανοίγονται προς το κοινό ιστορικοί και παραδοσιακοί χώροι, ιδιαίτερα αυτοί όπου η πρόσβαση δεν είναι πάντα κατορθωτή. Παράλληλα, την ίδια ημέρα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, διαλέξεις, μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.λπ. με στόχο την επαφή του κόσμου με την παράδοση του κάθε τόπου. Εκδηλώσεις θα διοργανωθούν από Δήμους, κοινότητες και άλλους πολιτιστικούς φορείς παγκύπρια.


Ο Δήμος Καραβά συμμετέχει στις εκδηλώσεις με διοργάνωση έκθεσης του παραδοσιακού κεντήματος της κωμόπολης «φερβολιτέ».


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 5μμ στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο. Το πρόγραμμα των εγκαινίων θα περιλαμβάνει σύντομους χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και από εκπρόσωπο του τμήματος Πολεοδομίας. Επίσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κεντήτριες να φτιάχνουν το παραδοσιακό κέντημα «φερβολιτέ». Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου που διοργανώνονται οι εκδηλώσεις, μέχρι και το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.