Έκθεση Καραβιώτικων Χειροτεχνημάτων – 27-29.9.18

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, τα εγκαίνια της έκθεσης Καραβιώτικων χειροτεχνημάτων, που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» και τη Νεολαία Καραβά.

Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 40 Καραβιώτισσες με δικές τους δημιουργίες ή με έργα που κατασκευάστηκαν στον Καραβά πριν το 1974. Η έκθεση περιλαμβάνει κεντήματα, δαντέλα με το βελονάκι (κροσιές), δαντέλα με το βελόνι, φερβολιτέ, μεταξωτά με κέντημα (σκεπάσματα τραπεζομάντηλα κ.ά), υφαντά (μαντίλιες, τραπεζομάντηλα κλπ).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Μόρφου, Λαπήθου και Λευκονοίκου, ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, πρώην Βουλευτές και Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κατεχόμενων και ελεύθερων Δήμων, Πρόεδροι Σωματείων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Την έκθεση άνοιξε ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παύλος Παρασκευά, μετά από σύντομο καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου. Ο κ. Παρασκευά εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια που γίνεται από τους Καραβιώτες για ανάδειξη, προβολή και διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Καραβά.

Σε όλες τις Καραβιώτισσες που συμμετείχαν στην έκθεση δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα. Ο Δήμος Καραβά εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Οργανωτική Επιτροπή και σε όλες/όλους συνέβαλαν στην επιτυχία της έκθεσης.

 

Στιγμιότυπο από την τέλεση των εγκαινίων
από τον Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών

Αναμνηστική φωτογραφία με τις
Καραβιώτισσες που συμμετείχαν στην έκθεση