Έκθεση Φωτογραφίας Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά – 13 Δεκεμβρίου 2012


Έκθεση Φωτογραφίας Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά


Αναζητώντας ψηφίδες της ιστορίας του Καραβά πριν το 1974


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών η έκθεση φωτογραφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά με τίτλο «Αναζητώντας ψηφίδες της ιστορίας του Καραβά πριν το 1974».


Την εκδήλωση η οποία είχε ως στόχο να συμβάλει στις προσπάθειες καταγραφής της ιστορίας και των παραδόσεων του Δήμου Καραβά, χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκος Χατζηστεφάνου και η εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Καραβά Μαρία Κλαβαριώτη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Λούκας Παρτασίδης για τη συγκινητική προσφορά του να δωρίσει στο Δήμο Καραβά δύο ιστορικά πήλινα αντικείμενα που προέρχονται από τον Καραβά και ανευρέθηκαν σε ανασκαφές πριν το 1974.


   

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου τελεί τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας


Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Παπαϊωάννου χαιρετίζει την εκδήλωση


Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας τέλεσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.


Η έκθεση περιελάμβανε πλούσιο φωτογραφικό υλικό μέσα από το οποίο αποτυπώνονταν στιγμιότυπα από εκδηλώσεις, πανηγύρια, οικογενειακές στιγμές και συναντήσεις Καραβιωτών, οι ασχολίες κατοίκων πριν το 1974 καθώς και φωτογραφίες θρησκευτικών μνημείων, σχολείων, αντικειμένων λαϊκής τέχνης, κ.α.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη και χορηγία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.


   

Στιγμιότυπο από το χαιρετισμό του Πρύτανη


Αναμνηστική φωτογραφία μετά την απονομή αναμνηστικής πλακέτας εκ μέρους των διοργανωτών στο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου