Έκθεση Αγιογραφίας Καραβιωτών Αγιογράφων – 18.10.2019

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στον Στρόβολο, τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας, στην οποία συμμετείχαν έξι αγιογράφοι με καταγωγή τον Καραβά.

Η έκθεση διοργανώθηκε από τον Δήμο Καραβά σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών και σε αυτή συμμετείχαν οι αγιογράφοι Κατερίνα Παπαϊακώβου, Αναστασία Σταύρου, Βασιλική Χριστοδουλίδου, Ανδρέας Λουκά, Ανδρέας Τσιαλής και ο μ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τελέστηκαν από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου στην παρουσία των Δημάρχων Λαπήθου και Κυθρέας, του πρώην Βουλευτή Κερύνειας Σοφοκλή Φυττή, του Καραβιώτη Ιερέα Σάββα Παπαϊακώβου, προέδρων και μελών των οργανωμένων συνόλων του Καραβά και πλήθος κόσμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε καλωσόρισμα από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Χριστόφορο Χριστοδουλίδη, τέλεση των εγκαινίων από τον Δήμαρχο Καραβά και Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και αντιφώνηση εκ μέρους των συμμετεχόντων αγιογράφων από την κ. Αναστασία Σταύρου. Σε όλους τους συμμετέχοντες αγιογράφους δόθηκε αναμνηστικό δώρο.

Στο καλωσόρισμα του ο Δήμαρχος Καραβά ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι έξι αγιογράφοι μας εκθέτουν περίπου 60 έργα από μικρές και μεγάλες φορητές εικόνες.  Κάθε μια από αυτές καμωμένη με αγάπη και ευλάβεια και με βαθιά θρησκευτική πίστη.  Κάθε μια από αυτές, ζωγραφισμένη με απέραντη προσοχή και προσήλωση στην θρησκευτική μας παράδοση.  Κάθε μια από αυτές να είναι κατάθεση ψυχής από την / τον αγιογράφο που την δημιούργησε.

Εκ μέρους όλων των Καραβιωτών και όλων των φίλων μας εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια στους αγιογράφους μας για τα έργα τους.

Εύχομαι να τους αξιώσει ο Θεός να αγιογραφήσουν ξανά τες συλημένες εκκλησίες μας, την Αχειροποίητο, την Ευαγγελίστρια, την Αγία Ειρήνη, τον Άη Γιώρκη, τον Άη Παύλο και όλα τα εξωκλήσια μας σε έναν Καραβά ελεύθερο».