Εκλογή Νέου Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής – 6.4.2013


ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Με συμμετοχή 108 αντιπροσώπων από τα σωματεία μέλη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στη Νέα Υόρκη το 41ο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΚΟΑ)  στο οποίο εκτός από τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους αποδήμους μας, κυριάρχησε η αγωνία για τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο.


Στο συνέδριο χαιρέτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου και παρευρέθησαν οι προξενικές αρχές Κύπρου και Ελλάδος καθώς επίσης και μια μεγάλη ομάδα εκλεκτών προσκεκλημένων.


   

Ο Κώστας Τσέντας χαιρετίζει το συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής


Η αντιπροσωπεία του σωματείου «Λάμπουσα» Νέας Υόρκης (αριστερά) και οι αντιπρόσωποι που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο συνέδριο


Το συνέδριο εξέλεξε νέο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον πρώην πρόεδρο του σωματείου αποδήμων «Λάμπουσα» Νέας Υόρκης και μέχρι πρόσφατα εκτελεστικό αντιπρόεδρο της ΚΟΑ Κώστα Τσέντα. Η εκλογή του Κώστα Τσέντα δίνει νέες προοπτικές δραστηριοποίησης όλων των οργανωμένων σωματείων των αποδήμων μας στην Αμερική και ταυτόχρονα μεταφέρει μια ξεχωριστή τιμή και περηφάνια στο σωματείο «Λάμπουσα» και σε όλους τους Καραβιώτες.


Συγκινητική από κάθε άποψη υπήρξε η αναγνώριση από όλους της πολυεπίπεδης και μακροχρόνιας προσφοράς του Κώστα Τσέντα σε πολλούς τομείς, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τη σωστή προβολή του έργου των αποδήμων μας και τη στήριξη σε πρωτοβουλίες και ενέργειες για το Εθνικό θέμα της Κύπρου. Γονείς του Κώστα είναι οι μ. Γιάννης και Κική Τσέντα. Αδέλφια του οι Πανίκος (πρώην Δήμαρχος Καραβά 1991-2001), Αντώνης, Μάρω και Βάσω.
 

Αναμνηστική φωτογραφία με όλα τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Στο κέντρο καθήμενοι, ο Πρόεδρος Κώστας Τσέντα. Αριστερά ο πρόεδρος του Σωματείου «Λάμπουσα» Νέας Υόρκης Σταύρος Καμηλάρης.


Ο Δήμος Καραβά συγχαίρει με μεγάλη περηφάνια τον Κώστα Τσέντα για την εκλογή του και μεταφέρει τις ευχές του για ένα ποιοτικό και στοχευμένο πρόγραμμα προσφοράς με επίκεντρο την Κύπρο, του ανθρώπους της και τον αγώνα όλων μας για μια λεύτερη πατρίδα.