Εκδρομή Συνταξιούχων Καραβιωτών – 10 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκδρομή Συνταξιούχων Καραβιωτών – Κυριακή 10 Ιουνίου 2012


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, η καθιερωμένη εκδρομή/εκδήλωση προς τιμή των Συνταξιούχων Καραβιωτών που διοργανώνει κάθε χρόνο το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» με την στήριξη του Δήμου Καραβά.


Η συμμετοχή των Καραβιωτών και φίλων του Καραβά ήταν για ακόμη μια φορά μαζική. Εκτοπισμένοι Καραβιώτες από Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα, συναντήθηκαν στην εκκλησία της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία όπου πραγματοποιήθηκε δέηση για σύντμηση της δοκιμασίας της προσφυγιάς. Μια συνάντηση ξεχωριστή, συγκινητική, γεμάτη νοσταλγία. 38 χρόνια  μακριά από την Ευαγγελίστρια, τον Αϊ Γιώργη, την Αγία Ειρήνη, την Αχειροποίητο του Καραβά. Καραβιώτες και Καραβιώτισσες έσμιξαν τον πόνο, το δάκρυ και τον πόθο της επιστροφής με αντίδωρο τη χαρά της επανασύνδεσης.


   

Στιγμιότυπο από το γεύμα στο εστιατόριο Μακεδονίτισσα Πάλας


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη συνάντηση


Μετά τον εκκλησιασμό προσφέρθηκε γεύμα στο κέντρο «Μακεδονίτισσα Πάλας» στη Λευκωσία. Μαζί με το φαγητό, το τραγούδι, το χορό, θυμήθηκαν τα παλιά. Τους όμορφους ονειρεμένους καιρούς που όλοι μαζί μοιράζονταν τις χαρές και τις λύπες, τις ομορφιές και τα αγαθά της φύσης του Καραβά.


Χαιρετισμούς  στους συνταξιούχους απηύθυναν ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» Νίκος Χατζηστεφάνου και ο Δήμαρχος Καραβά Γιάννης Παπαϊωάννου. Και οι δύο έδωσαν  την υπόσχεση πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να προσφέρουν μαζί με τα οργανωμένα σύνολα του Καραβά, με αμετάθετο στόχο την επιστροφή στον Καραβά κάτω από συνθήκες ελευθερίας, μονιμότητας και αξιοπρέπειας. Η παρουσία και ο χαιρετισμός του Πανιερότατου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομου έδωσε επίσης μια ξεχωριστή διάσταση πίστης και υπομονής για τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς. Η πατρίδα μας θα λευτερωθεί τόνισε φτάνει όλοι να πιστέψουμε σε αυτό το στόχο, και πρέπει όλες οι ενέργειες μας να ενισχύουν την αγωνιστική διάθεση, δίνοντας τα ανάλογα μηνύματα σε όσους λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για τις εξελίξεις στο Εθνικό μας θέμα.


Συγκινητική από κάθε άποψη ήταν η συμμετοχή των συνταξιούχων Καραβιωτών στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με απαγγελίες, τραγούδια και αφηγήσεις αναμνήσεων από τον αξέχαστο Καραβά μας.


   

Στιγμιότυπο από το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης με τη συμμετοχή των συνταξιούχων


Αναμνηστική φωτογραφία με τους συνταξιούχους που συμμετείχαν στην εκδρομή