Εκδρομή Νεολαίας στην Πάφο – 8-10.4.16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Δράση νεολαίας Καραβα-8-10 Απριλίου 2016


Επίσκεψη σε αξιοθέατα και άλλα μνημεία της περιοχής Πάφου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά, πραγματοποίησε μεταξύ 8 και 10 Απριλίου 2016, διήμερη εξόρμηση στην Επαρχία Πάφου, στην οποία συμμετείχαν πέραν των 30 νέων με καταγωγή από τον Καραβά. Έχοντας ως εφαλτήριο το ορεινό χωριό της Δρούσιας, και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο «Droushia Heights» όπου και διέμειναν, οι νέοι περιηγήθηκαν στα χωριά της ορεινής Πάφου. Το πρόγραμμα στις 9 Απριλίου 2016, περιλάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο Καλαθοπλεκτικής που βρίσκεται στο χωριό Ίνεια, και αποτελεί μια μοναδική πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας που στήθηκε με τη πολύτιμη αρωγή της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας, καθώς και ξενάγηση στο χωριό Πάνω Αρόδες από τον  ιερέα της κοινότητας πάτερ Χαράλαμπο.


Οι νέοι Καραβιώτες, επισκέφθηκαν ακόμα, τα οινοποιεία «Καμαντέρενα» και «Βουνί Παναγιάς» στο Στρουμπί και στην Παναγιά αντίστοιχα, όπως και την Ιερά Μόνή Χρυσορρογιάτισσας.
Αναμνηστική φωτογραφία έξω
από το εκκλησάκι της Παναγίας
Χρυσοσπηλιώτισας στις Αρόδες


Από την επίσκεψη των νέων στο οινοποιείο
«Καμαντέρενα» στο Στρουμπί
Την Κυριακή, 10 Απριλίου 2016, η ομάδα των νέων περπάτησε στο Φαράγγι του Άβακα, και περιηγήθηκε στο ιστορικό χωριό της Κρήτου Τέρρα, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ Δερβη Χαραλάμπους όπου επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, το τοπικό μουσείο, το πρώτο καζίνο της Κύπρου και το παραδοσιακό «πλυσταριό».


Η όλη εξόρμηση, έδωσε την ευκαιρία στους νέους του κατεχόμενου Δήμου να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες που σχετίζονται με χωριά της επαρχίας Πάφου.. Μέσα από τις κοινές δραστηριότητες και επισκέψεις οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Κύπρο, τις τοπικές παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα και τις λαϊκές τέχνες και κυρίως να ενισχύσουν τους μεταξύ τους δεσμούς και σχέσεις αλλά και να ενδυναμώσουν την τοπική τους συνείδηση και ταυτότητα, ως νέοι με καταγωγή τον κατεχόμενο Καραβά.