Έκδοση Δήμου Καραβά «Καραβάς, τέχνες και τεχνίτες»

Έκδοση Δήμου Καραβά


«Καραβάς, τέχνες και τεχνίτες»Ο Δήμος Καραβά ανακοινώνει την κυκλοφορία της νέας του έκδοσης με τίτλο «Καραβάς τέχνες και τεχνίτες» σε έρευνα και επιμέλεια της Ελένης Παπαδημητρίου. Η Ελένη Παπαδημητρίου γεννήθηκε στον Καραβά και μέχρι σήμερα έχει επιμεληθεί μια σειρά από εκδόσεις που αναφέρονται κυρίως στη λαϊκή τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας.


Η έκδοση αποτελεί μια σημαντική ποιοτική πρωτοβουλία του Δήμου Καραβά η οποία έχει στόχο την προβολή και καταγραφή της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων της κωμόπολης Καραβά πριν το 1974.


Στις 74 συνολικά σελίδες της έκδοσης, περιλαμβάνονται αναφορές στους ανθρώπους/δημιουργούς του Καραβά οι οποίοι άφησαν πίσω τους μια μεγάλη κληρονομιά με το έργο και τα δημιουργήματά τους στους τομείς της ξυλογλυπτικής, αγγειοπλαστικής, αργυροχοΐας, υφαντικής και γενικά της ανάπτυξης της κωμόπολης Καραβά.


Στο χαιρετισμό του Δημάρχου Καραβά που συμπεριλαμβάνεται στην έκδοση, μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα ακόλουθα:


«Μέσα από το πλούσιο ιστορικό πληροφοριακό υλικό και τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την έκδοση, ο αναγνώστης αναγνωρίζει τη μεγάλη παράδοση που είχε η κωμόπολη Καραβά η οποία προσδιορίζει με τον πιο αξιοθαύμαστο τρόπο την έκταση και την ποιότητα του λαϊκού πολιτισμού που είχε δημιουργηθεί στην περιοχή. Όλα τα είδη της λαϊκής τέχνης ανθούσαν στον Καραβά και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας που μας δίνει μια ξεχωριστή περηφάνια και εφόδια γνώσης να συνεχίζουμε την πολύπλευρη αποστολή μας στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς».


Όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν την έκδοση «Καραβάς, τέχνες και τεχνίτες», μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δήμου Καραβά, τηλ. 22 516937. Η έκδοση θα αναρτηθεί τις προσεχείς ημέρες και στην ιστοσελίδα του Δήμου Καραβά www.karavas.org.cy.