Εκδήλωση Ταμείου Υποτροφιών Δήμου Καραβά – 3.1.14


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΧΟΡΗΓΙΩΝ


ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΑΒΑ


3 Ιανουαρίου 2014


Πραγματοποιήθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών η εκδήλωση απονομής χορηγιών του Ταμείου Υποτροφιών του Δήμου Καραβά.


Το Ταμείο Υποτροφιών του Δήμου Καραβά ιδρύθηκε μετά από γενναιόδωρη εισφορά του ζεύγους Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα η οποία σήμερα ανέρχεται στο ποσό των ύψους 400,000 ευρώ. Με βάση και επιθυμία του ζεύγους Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα το Ταμείο Υποτροφιών βοηθά με συμβολικές χορηγίες παιδιά Καραβιωτών που ξεχωρίζουν για την επίδοση τους στα γράμματα και έχουν εξαίρετο χαρακτήρα.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές Κερύνειας Μάριος Μαυρίδης, Πάμπος Παπαγεωργίου και Σοφοκλής Φυττής, Δήμαρχοι, ο αναπληρωτής Έπαρχος Λευκωσίας-Κερύνειας κ. Μάριος Παναγίδης, η εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κα Δώρα Θεοδώρου Κωνσταντίνου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, πρόεδροι προσφυγικών σωματείων και σχολικών εφορειών της επαρχίας Κερύνειας και άλλοι επίσημοι.


Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Καραβά και Πρόεδρος του Ταμείου Υποτροφιών κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτής του Ταμείου κ. Νίκος Σιακόλας, η εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο  Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος.


Στην εκδήλωση απονομής χορηγιών δόθηκε οικονομική βοήθεια και τιμητικό δίπλωμα σε 31 άριστους νέους του Καραβά απόφοιτους μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών  σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.


   

Οι φοιτητές που τιμήθηκαν μαζί με το Δήμαρχο Καραβά, τον ιδρυτή του Ταμείου Υποτροφιών, το Μητροπολίτη Κερύνειας, τον Έπαρχο Λευκωσίας Κερύνειας, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, την εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και μέλη του Δ.Σ. Καραβά.


Οι πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά που τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης


Τιμήθηκαν για την επίδοση τους οι:


Γεωργιάδης Ανδρέας, Γιάγκου Μυρτώ, Δαμασκηνού Μικαέλλα, Δημητρίου Μάριος, Ζιβάνας Νικόλας, Ηλιάδου Έλενα, Θεοδώρου Νικολέττα, Ιεροδιακόνου Ευάγγελος, Καψού Χρίστια, Κλίαρι      Μάρθα, Κοντεμενιώτη Αναστασία, Κοτζιά Μαρία, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνα, Λοϊζίδου Ευγενία, Μανέντζου Έλενα, Μούγη Γιάννος, Νικολάου Πολίνα, Παγδατή Νικολέττα Ελεονώρα, Παπαϊωάννου     Δέσποινα, Παπαϊωάννου Σοφία, Παύλου Μαρία, Παύλου Παυλίνα, Πίττα Μαρία, Σούπασιη Μαρία, Στυλιανού Ανδρομάχη, Τριχινά Μάρθα Μαρία, Χαραλάμπους            Ελένη, Χαραλάμπους  Μαρίνα, Χριστοδούλου Κυριάκος, Χριστοφίδης Σάββας και Χριστοφίδου Ξένια.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν επιπλέον βραβεία σε νέους που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους με βάση το βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ή με κριτήρια που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά.


Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη.


Ευχαριστίες εκ μέρους των βραβευθέντων απεύθυνε η φοιτήτρια Δέσποινα Παπαϊωάννου. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά, Ραφαέλλα Γεωργίου.


Από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά διοργανώθηκε, μετά το πέρας της εκδήλωσης, φιλανθρωπικό παζαράκι με γλυκά και είδη χειροτεχνίας που ετοίμασαν οι νέοι του Καραβά. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για ενίσχυση φιλανθρωπικού Ιδρύματος στη Λευκωσία.