Εκδήλωση Συνταξιούχων Καραβιωτών – 7.6.15


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκδρομή Συνταξιούχων Καραβιωτών – Κυριακή 7 Ιουνίου 2015


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, η καθιερωμένη εκδρομή/εκδήλωση προς τιμή των συνταξιούχων Καραβιωτών που διοργάνωσε το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» με τη στήριξη του Δήμου Καραβά.


Η συμμετοχή των Καραβιωτών και φίλων του Καραβά ήταν για ακόμη μια φορά μαζική. Τριακόσιοι περίπου εκτοπισμένοι Καραβιώτες από Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα, συναντήθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου στην Κυπερούντα όπου πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός και δέηση για σύντμηση της δοκιμασίας της προσφυγιάς. Μια συνάντηση ξεχωριστή, συγκινητική, γεμάτη νοσταλγία. 41 χρόνια μακριά από την Ευαγγελίστρια, τον Αϊ Γιώργη, την Αγία Ειρήνη, την Αχειροποίητο του Καραβά. Καραβιώτες και Καραβιώτισσες έσμιξαν τον πόνο, το δάκρυ και τον πόθο της επιστροφής με αντίδωρο τη χαρά της επανασύνδεσης. Ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινών εικόνων και την εκκλησία της Παναγίας στο κέντρο του χωριού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνεστίαση στο κέντρο «ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ» στην Κακοπετριά. Μαζί με το φαγητό, το τραγούδι, το χορό, θυμήθηκαν τα παλιά. Τους όμορφους ονειρεμένους καιρούς που όλοι μαζί μοιράζονταν τις χαρές και τις λύπες, τις ομορφιές και τα αγαθά της φύσης του Καραβά.


   

Η Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου στην Κυπερούντα όπου πραγματοποιήθηκε ο εκκλησιασμός των συνταξιούχων που συμμετείχαν στην εκδρομή


Το χορευτικό συγκρότημα της Νεολαίας Δήμου Καραβά που συμμετείχε στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης


Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχε το χορευτικό συγκρότημα της Νεολαίας Δήμου Καραβά με παραδοσιακούς Κυπριακούς χορούς που άφησαν ενθουσιασμένους τους παρευρισκομένους. Χαιρετισμούς στους συνταξιούχους απηύθυναν ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», Κώστας Πατέρας και ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου.  


Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αθρόα προσέλευση Καραβιωτών στην εκδήλωση, μια ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης του πολυδιάστατου έργου που προσφέρει ο Δήμος και το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» σε πάρα πολλούς τομείς. Τα 41 χρόνια πικρής προσφυγιάς δεν πρέπει να αφήνουν τη μνήμη να ξεθωριάσει και μέσα από δραστηριότητες και άλλες ενέργειες οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν να κρατήσουν άσβεστη την επιθυμία για επιστροφή στον Καραβά και σε όλα τα κατεχόμενα μέρη μας.