Εκδήλωση προς τιμή του τέως Δημάρχου Καραβά – 27.10.17


Εκδήλωση προς τιμή του τέως Δημάρχου Καραβά, Γιάννη Παπαϊωάννου


Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017


 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά για τον τέως Δήμαρχο Καραβά  Γιάννη Παπαϊωάννου.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Καραβά, Νίκο Χατζηστεφάνου, τον Αναπληρωτή Έπαρχο Κερύνειας Ανδρέα Λουκά και, εκ μέρους του Μητροπολίτη Κυρηνείας, από τον Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Κούσιο. Ακολούθησαν παρουσιάσεις και αναφορές σε διάφορους σταθμούς της δράσης και προσφοράς του Γιάννη Παπαϊωάννου, από τους Παναγιώτη Μανώλη – Αντιδήμαρχο Καραβά, Νίκο Παπαπέτρου, Αλέξανδρο Ποστεκκή και Μάριο Μούγη – μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά, Πίτσα Πρωτοπαπά – φιλόλογο/ερευνήτρια, Χρυστάλλα Χατζηλούκα – φιλόλογο, Μάρω Χατζηστεφάνου – πρώην Αντιδήμαρχος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά καθώς και από τον Πέτρο Παπαπολυβίου – Αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας Πανεπιστημίου Κύπρου. Σύντομη παρέμβαση έκανε και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτής του Ταμείου Υποτροφιών του Δήμου, Νίκος Σιακόλας.


Στη συνέχεια έγινε επίδοση αναμνηστικού στο Γιάννη Παπαϊωάννου από τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά. Εκ μέρους του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», ο Πρόεδρος Χριστόφορος Χριστοδουλίδης προσέφερε επίσης αναμνηστικό όπως και ο Επίτιμος Πρόεδρός της ΑΕΚ Καραβά-Λάμπουσας, Δαμιανός Χατζηδαμιανού εκ μέρους του σωματείου.  Ακολούθησε αντιφώνησή από τον τιμώμενο.


Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχε το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη, με τους Μάριο Χαραλαμπίδη στο τραγούδι-κιθάρα, Πάμπο Χαραλάμπους στο βιολί και Άριστο Χρυσοστόμου στο πιάνο.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η Λειτουργός στο Γραφείο Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, δημοσιογράφος Δόξα Κωμοδρόμου.


Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στον Καραβά το 1957. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού και παρακολούθησε σπουδές στον κλάδο Πολιτικής Μηχανικής. Πήρε το πτυχίο Bsc (Honors) in Civil Engineer από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λονδίνου το 1982. Εργάστηκε για σειρά ετών σε οικοδομικά έργα στην Κύπρο και σε χώρες του Αραβικού κόλπου. Για σειρά ετών διατηρούσε δικό του τεχνικό γραφείο με τομέα δραστηριοτήτων την ανέγερση οικοδομών και τη ανάπτυξη γης για οικοδομική αξιοποίηση. Από το 2013, εργάζεται στην εργοληπτική εταιρεία Ιωάννου και Παρασκευαιδη στη Λευκωσία. Από την περίοδο επιστροφής του στην Κύπρο το 1986, ασχολείται ανελλιπώς με τα κοινά ιδιαίτερα με σωματεία και οργανώσεις του Καραβά και της επαρχίας Κερύνειας. Υπήρξε για σειρά ετών μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς». Διετέλεσε για δύο θητείες μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά (1992-2001). Εκλέγηκε Δήμαρχος Καραβά το 2002 και υπηρέτησε από τη θέση του Δημάρχου για 3 συνεχείς θητείες από το 2002 μέχρι το 2016.


Κατά τη διάρκεια της θητείας του ανάπτυξε σημαντικές πρωτοβουλίες σε συλλογικό πνεύμα και βασικό πλαίσιο δράσης την προβολή της ιστορίας της θρησκευτικής παράδοσης και των άλλων λαϊκών και πολιτιστικών παραδόσεων του Καραβά, την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών, τη διατήρηση του αγωνιστικού φρονήματος μεταξύ των Δημοτών του Καραβά, τη δραστηριοποίηση της νέας γενιάς, καθώς και τη συνεργασία με όλους τους προσφυγικούς φορείς, σωματεία και οργανώσεις  της επαρχίας Κερύνειας.
Αναμνηστική φωτογραφία μετά την επίδοση
του αναμνηστικού από τον Δήμαρχο και τα
μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά


Άποψη από την εκδήλωση