Εκδήλωση προς τιμή του Καραβιώτη ιατρού Γιώργου Χριστούδια – Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκδήλωση προς τιμή του Καραβιώτη ιατρού


Δρ. Γιώργου Χριστούδια


Δευτέρα – 10 Οκτωβρίου 2011Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με τα Σωματεία και τις Οργανώσεις της κωμόπολης Καραβά και με τη στήριξη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση προς τιμή του Καραβιώτικη Ιατρού Γιώργου Χριστούδια ο οποίος διαπρέπει με το ιατρικό και επιστημονικό του έργο στην Αμερική.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 στο Οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο και σε αυτή παρευρέθηκαν μέλη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, εκπρόσωποι Σωματείων και Οργανώσεων της Επαρχίας Κερύνειας και μεγάλος αριθμός Καραβιωτών και φίλων.
 

Στιγμιότυπο από την ομιλία του ιατρού Γιώργου Χριστούδια με θέμα «Λαπαροσκοπική Χειρουργική»


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου κ. Ανδρέα Δημητρίου. Αναφορά στο πολύπλευρο κοινωνικό έργο του Καραβιώτη ιατρού κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του συλλόγου αποδήμων Αμερικής «Λάμπουσα» Νέας Υόρκης καθώς και παρουσίαση του ιατρικού και επιστημονικού του έργου έγιναν από τον Χρίστο Χριστοδούλου και τον ιατρό Λάκη Ελισσέο αντίστοιχα. Ο Δρ. Χριστούδιας στη συνέχεια παρουσίασε ομιλία με θέμα τη «Λαπαροσκοπική Χειρουργική και τις προοπτικές της στην ιατρική». Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας και ενθυμημάτων εκ μέρους όλων των οργανωμένων συνόλων και σωματείων της κωμόπολης Καραβά. Αναμνηστικά ενθυμήματα δόθηκαν επίσης από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και το Σύνδεσμο Κυπρίων Χειρουργών. Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Καραβά, Κατερίνα Νεοφύτου.


   

Ο Ιατρός Λάκης Ελισσέος επιδίδει αναμνηστικό ενθύμημα στον Δρ. Χριστούδια εκ μέρους του Συνδέσμου Κύπριων Χειρουργών


Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου επιδίδει αναμνηστική πλακέτα στο Δρ.  Χριστούδια εκ μέρους του Δήμου, των Σωματείων και των οργανώσεων της κωμόπολης Καραβά


Ο Δρ. Γιώργος Χριστούδιας είναι ειδικός στη γενική χειρουργική και στη χειρουργική ογκολογία και εργάζεται από το 1979 στο Νοσοκομείο Holy Name στη Νέα Υερσέη των Ηνωμένων Πολιτειών.  Μετά την εμφάνιση και ανάπτυξη των διαδικασιών λαπαροσκοπικής χειρουργικής, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στις μικροεπεμβατικές διαδικασίες και από το 1990 μέχρι και σήμερα ασχολείται με τις λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις. Ο Δρ. Χριστούδιας έχει επίσης εφεύρει και έχει τα δικαιώματα για δώδεκα ιατρικά εργαλεία τα οποία έχουν επηρεάσει θετικά τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις. Ο Δρ. Χριστούδιας έχει εκδόσει δεκάδες επιστημονικά άρθρα και συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 100 καλύτερους λαπαροσκοπικούς χειρούργους της Νέας Υόρκης. Έχει επίσης τιμηθεί από το Σωματείο Αποδήμων «Λάμπουσα» Αμερικής το 2006 για την ποικιλόμορφη προσφορά του προς το Σωματείο και για το επιστημονικό του έργο.


Για τον ιατρό Χριστούδια στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καραβά ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:


«Νιώθουμε μια ξεχωριστή χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλουμε το έργο και την προσφορά του εκλεκτού επιστήμονα ιατρού Γιώργου Χριστούδια, με καταγωγή τον Καραβά. Τέτοιες εκδηλώσεις μας δίνουν δύναμη και ηθικό στήριγμα να συνεχίσουμε και εμείς τη δική μας αποστολή γιατί νιώθουμε ότι έχουμε δίπλα μας ένα θερμό συμπαραστάτη που εργάζεται παράλληλα με το δικό μας έργο, για να δικαιωθούν οι προσδοκίες μας για ένα καλύτερο αύριο, για μια λεύτερη πατρίδα. Η διαβεβαίωση του Δήμου Καραβά και όλων των Σωματείων της κωμόπολής μας είναι ότι θα συνεχίζουμε απρόσκοπτα και ποιοτικά τις δραστηριότητες μας με εκδηλώσεις και άλλες ενέργειες που θα έχουν επίκεντρο τους ανθρώπους του Καραβά, το έργο τους, την ιστορία και τις παραδόσεις της κωμόπολής μας, τον πόθο για επιστροφή και τη δικαίωση της πατρίδας μας».


   

Το ζεύγος Γιώργος και Ελένη Χριστούδια


Αναμνηστική φωτογραφία με το Δήμαρχο Καραβά, τους εκπροσώπους των Σωματείων και των οργανωμένων  συνόλων του Καραβά και το  ζεύγος Χριστούδια